Σαν σήμερα ντύθηκαν στα "κίτρινα"

Ο Κώστας Μπογατσιώτης και ο Βασίλης Παραμανίδης σαν σήμερα πριν από 37 χρόνια (8 Οκτωβρίου 1977), έκαναν το ντεμπούτο τους με τις νέες ομάδες τους στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής.

Ο πρώτος, μετά από μία δωδεκαετία στον Ηρακλή, έμεινε ελεύθερος και μετακόμισε στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ, η οποία ένα χρόνο νωρίτερα είχε αποκτήσει άλλο έναν παίκτη από τη Θεσσαλονίκη τον Μιχάλη Γιαννουζάκο.
 Με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα ο «Μπόγας»  πρωτόπαιξε στις 8 Οκτωβρίου 1977 εναντίον του Σπόρτιγκ στο «κλειστό» των Πατησίων. Η ΑΕΚ με προπονητή τον Λάκη Αναστασιάδη νίκησε δύσκολα με 62-60 και  στην «πρώτη» του ο Κώστας Μπογατσιώτης πέτυχε εννιά πόντους. Συμπαίκτες του σε εκείνο τον αγώνα ήταν οι Μιχάλης Γιαννουζάκος 17,Σταύρος  Βαφόπουλος 10, Μηνάς Γκέκος 12, Γιώργος Τρόντζος 12, Βαγγέλης Φώτσης 2, Νίκος Νεσιάδης, Νίκος Αποστολίδης.
Με τον Σπόρτιγκ του Βαγγέλη Νικητόπουλου, αγωνίστηκαν οι Παύλος Σταμέλος 17, Αντώνης Πανταζής 4, Παναγιώτης Καγκίδης 2, Βασίλης Βασιλόπουλος 6, Κώστας Ζακυνθινός και οι Ελληνοαμερικανοί αδελφοί Χρήστος και Νίκος Τσιώτος που πέτυχαν 17 και 14 πόντους, αντίστοιχα.
Ο Βασίλης Παραμανίδης που μεταγράφηκε από την ομάδα των Σερρών στον Άρη, ξεκίνησε με ήττα την καριέρα του. Ο Άρης έχασε στο Αλεξάνδρειο από τον Πανελλήνιο με 72-65, αποτέλεσμα που προκάλεσε αίσθηση και θεωρήθηκε έκπληξη. Με τον πρώτο προπονητή που συνεργάστηκε ο 20χρονος Βασίλης Παραμανίδης στον Άρη,  ήταν ο αείμνηστος Ηρακλής Κλάγκας. Το «βάπτισμα του πυρός» έγινε με δύο πόντους στο ενεργητικό του και οι συμπαίκτες του στον αγώνα με τον Πανελλήνιο ήταν οι Βαγγέλης Αλεξανδρής 15, Γιάννης Ιωαννίδης 20, Δημήτρης Δαρνάκας  4, Στέλιος Καλαντίδης 14,Διαμαντής Σκόνδρας 4, Μιχάλης Σπηλιώτης 2, Απόστολο Χατζηϊωάννου 4.
Ο Βασίλης Γκούμας πέτυχε πάνω από τους μισούς πόντους της ομάδας του (37) και ο προπονητής Βασίλης Γκιούσμας χρησιμοποίησε ακόμη τους Τζίμ Κάλλας 14, Παντελή Κολλίγρη 7, Νίκο Μαραγκό 6, Παράσχο Τσάνταλη 4, Δημήτρη Σώτο 4 και  Κώστα Ευθυμίου.