Η Ελλάδα ζούσε ανέπνεε για το Ευρωμπάσκετ

image2

Είχαμε συγκεντρωθεί στη Νάουσα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας με όνειρα και φιλοδοξίες, αλλά δεν είχαμε κανένα άγχος. Το κλίμα στην ομάδα ήταν εξαιρετικό και όλοι οι παίκτες είχαμε δεθεί μεταξύ μας.

Τέλος εποχής...

linardos guard

Ιούλιος 2001. Βλέπω από κοντά τον έφηβο -τότε- Βασίλη Σπανούλη, μέλος της Εθνικής ομάδας στο Πανευρωπαϊκό εφήβων, συμπαίκτης του από τότε στην Εθνική Νίκου Ζήση. Εισηγούμαι στη διοίκηση του Αμαρουσίου σαν πρώτος προπονητής την απόκτησή του.

Το μεγάλο δίλημμα: Άμυνα ή επίθεση;

duke1

Οι άνθρωποι που ασχολούμαστε με το όμορφο άθλημα της καλαθοσφαίρισης, έχουμε ακούσει πολλές φορές εκφράσεις του τύπου «τα πρωταθλήματα τα παίρνει η άμυνα και τα εισιτήρια η επίθεση» ή «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», επίσης «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» ή ότι «η ομάδα αυτή κακοποιεί το μπάσκετ αλλά κερδίζει» ή ακόμα έχει ακουστεί το εξής παράδοξο: «Αυτή η ομάδα χάνει αλλά χαίρεσαι να βλέπεις το μπάσκετ που παίζει».

Ευχή και κατάρα το Pick 'N Roll

picknroll

1996: Αναλαμβάνω το αναπτυξιακό πρόγραμμα των μικρών ηλικιών της ΕΣΚΑ και χωρίζουμε την Αττική σε πέντε περιφέρειες.

Πτυχίο και μπάσκετ

duke245

Ο Νίκος Λινάρδος γράφει στο BasketNews για το μεγάλο δίλημμα που έχουν πολλοί γονείς: «Μπάσκετ ή σπουδές»; Όπως επίσης και για τη λύση των πανεπιστημίων στην Αμερική...