«Ένας τελικός γιορτή για το μπάσκετ»

Μέσα σε ευχάριστο κλιμα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου ενόψει του 40ου τελικού που θα διεξαχθεί την Κυριακή (5/4) στο ΟΑΚΑ (17:15, NS2) μεταξύ Απόλλωνα Πάτρας και Παναθηναϊκού.

Ο πολυνίκης του θεσμού, Παναθηναϊκός είναι και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αφού μετράει 15 κατακτήσεις, εκ των οποίων οι τέσσερις συνεχόμενες. Αντίθετα, η ομάδα της Πάτρας θα είναι απαλλαγμένη από το άγχος του «πρέπει» και θα διεκδικήσει τις πιθανότητες που της αναλογούν. Μάλιστα αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα βρεθεί σε τελικό κυπέλλου και μάλιστα στο ΟΑΚΑ μετά το 1997 και την ήττα από τον Ολυμπιακό με το... τρίποντο του Δημήτρη Παπανικολάου στην εκπνοή!

«Θέλουμε να είναι γεμάτο γήπεδο. Δεν κατορθώσαμε να αποφύγουμε τις νεκρές ζώνες αλλά τις ελαχιστοποιήσαμε. Είναι μικρή η νεκρή ζώνη. Δύο ιστορικά σωματεία. Πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας πολλές φορές ο Παναθηναϊκός. Ο Απόλλων φτάνει για δεύτερη φορά σε τελικό και είναι ένα ιστορικό γεγονός για την πόλη της Πάτρας. Ο καλύτερος και πιο τυχερός θα κερδίσει» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης για να συμπληρώσει: «Μέχρι στιγμής οι ενδείξεις είναι πως θα περιμένουμε αρκετό κόσμο. 8 με 10 χιλιάδες εισιτήρια έχουν πουληθεί. Από εδώ και πέρα ζωντανεύει η κατάσταση. Ελπίζω να είναι αξιοπρεπής η παρουσία του κόσμου».

«Έχουν πουληθεί ήδη 8-10 χιλιάδες εισιτήρια και ελπίζουμε να είναι αξιοπρεπής η εικόνα από πλευράς κόσμου. Είναι το σημαντικότερο γεγονός της ομοσπονδίας μας και πρέπει να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Να κερδίσει ο καλύτερος» ήταν το σχόλιο του β΄ αντιπροέδρου της ομοσπονδίας, Αριστείδη Γολέμη.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που παίζουμε στον τελικό και είναι ευκαιρία για ένα καλό παιχνίδι με καλή ατμόσφαιρα. Ξέρουμε ότι σε ένα παιχνίδι όλα είναι πιθανά, ο Απόλλων είναι μια καλή ομάδα. Θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το τρόπαιο, πρέπει να παίξουμε καλά και να έχουμε υπομονή» δήλωσε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ενώ εξήγησε ότι στο παρελθόν «η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει ούτε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας!»

Από τη πλευρά του, ο Δημήτρης Διαμαντίδης είπε πως «όλα γίνονται σε έναν τελικό. Θέλουμε να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Πρέπει να έχουμε υπομονή. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι με καλή ατμόσφαιρα και ο κόσμος να απολαύσει ένα ωραίο ματς».

Απόλυτα ικανοποιημένος για τη συμμετοχή του Απόλλωνα στον τελικό παρουσιάστηκε ο Νίκος Βετούλας, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αν θέλουμε να έχουμε τύχη πρέπει ο ΠΑΟ να μην παίξει καλά και εμείς πολύ καλά. Όλοι καταλαβαίνουν τι είναι ένας τελικός. Εύχομαι να είναι γιορτή για το μπάσκετ».

«Είναι διαφορετικό να φτάνεις στον τελικό σαν προπονητής και σαν παίκτης. Εκπροσωπούμε όμως μια ιστορική ομάδα. Παρά τα ατυχή αποτελέσματα και τις εμφανίσεις που κάναμε τον τελευταίο καιρό ο κόσμος είναι δίπλα της στα δύσκολα. Αυτό εισπράττουμε και θέλουμε να ανταποδώσουμε με το 100%».

Στη συνέχεια εξήγησε ότι «οι τραυματισμοί και το μικρό ροτέισιον που έχουμε δεν είναι και ό,τι καλύτερα. Το σκάουτινγκ μιας άλλης ομάδας μπορεί να είναι καλύτερο. Φεύγουμε πλέον από αυτή την κατάσταση. Κάναμε δύο ενισχυσείς. Θα επανέρθουμε εκεί που ήμασταν. Το καλό θα ήταν να μην έχουμε τραυματισμούς γιατί υπάρχουν παίκτες που είναι το 40% της ομάδας όπως ο Γκάλαγουει και ο Πεν. Δεν παίξαμε καλά βέβαια το τελευταίο διάστημα».

Ο αρχηγός των Πατρινών, Νίκος Αργυρόπουλος δήλωσε με τη σειρά του: «Γνωρίζουμε ποιον έχουμε απέναντί μας. Αλλά επειδή στο μπάσκετ όλα γίνονται θέλουμε για 40 λεπτά να είμαστε συγκεντρωμένοι για να έχουμε κάποιες ελάχιστες πιθανότητες για να πάρουμε το Κύπελλο. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά θέλουμε στο τέλος του αγώνα να έχουμε δώσει και την ψυχή μας».