Ποιος Παναθηναϊκός; Πρωτέας εδώ...

Ο ΠΑΟΚ και ο Πρωτέας Βούλας που αγωνίζεται στην Α2, πέταξαν έξω τα φαβορί του κυπέλλου Ελλάδας και θα είναι αύριο Κυριακή (31/3) στο Βόλο (6 μ.μ.), αντίπαλο στον μεγάλο τελικό.
Είθισται στο θεσμό του κυπέλλου να δημιουργούνται εκπλήξεις, αλλά αυτό που έγινε φέτος και στους δύο ημιτελικούς της διοργάνωσης, είναι πρωτοφανές. Κατά το «ο Δαυίδ νίκησε τον Γολιάθ», ο ΠΑΟΚ και ο Πρωτέας έριξαν στο καναβάτσο τα δύο μεγάλα ονόματα του μπάσκετ γυναικών.
Τελικά αυτό που μετράει είναι η θέληση και το πάθος. Ο Πρωτέας Βούλας, που είχε βρεθεί και πριν από δύο χρόνια στον τελικό με αντίπαλο τον Αθηναϊκό κι έχασε το ματς από ένα άστοχο αουτ, δεν δείλιασε μπροστά στο όνομα και την εμπειρία του Παναθηναϊκού, που είχε βλέψεις να κατακτήσει φέτος το νταμπλ και να σπάσει την κυριαρχία του Αθηναϊκού.
Χωρίς ξένες παίκτριες, αλλά και χωρίς άγχος, η ομάδα της Βούλας επικράτησε με 79-66 (35-30) και ο πολυνίκης προπονητής της Αλέκος Δάγλας θα βρεθεί για έκτη φορά σε τελικό. Στις πέντε προηγούμενες συμμετοχές του είχε κερδίσει τρεις φορές τον τίτλο. Δύο με τις Εσπερίδες και μία με τον Σπόρτιγκ. Η εμπειρία του και η σωστή προετοιμασία των κοριτσιών του, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Ήξερε πολύ καλά τον τρόπο για να περιορίσει την Τέλβα και την Καλέντζου, και να αποσυντονίσει τον Παναθηναϊκό, που ενδεχομένως, υποτίμησε τον Πρωτέα και πίστεψε ότι μετά τον αποκλεισμό του Αθηναϊκού, θα γύριζε στην Αθήνα με το τρόπαιο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η επικράτηση του Πρωτέα ήρθε με εύκολο τρόπο και έπαιζε με τον αέρα του ανώτερου.
Αν και μετά από τον αποκλεισμό του Αθηναϊκού, οι περισσότεροι προέβλεπαν τελικό μεταξύ Παναθηναϊκού –ΠΑΟΚ, οι διοργανωτές ανακουφίστηκαν με την πρόκριση του Πρωτέα. Θα είναι ένας ήσυχος τελικός χωρίς τα «καλόπαιδα» του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ που πήγαν στο Βόλο για να «τα σπάσουν».
Ο «Δικέφαλος» του Βορά μπορεί να έχει ένα προβάδισμα στον αυριανό τελικό και τα βλέμματα να είναι στραμμένα κυρίως στην Ντεσρός που ήταν εκπληκτική εναντίον του Αθηναϊκού, αλλά και ή όρεξη του πρωτοπόρου στην Α2 Πρωτέα, με τις νεαρές εξελίξιμες παίκτριες που διαθέτει, έχει ανοίξει από τη στιγμή που έφτασε στον τελικό. Ο Αλέκος Δάγλας πάντως θέλει να θεωρούν την ομάδα του αουτσάιντερ.
ΠΡΩΤΕΑΣ Β. (Α. Δάγλας): Μαγαλιού 22, Μπαρμπερίδου 8 (1), Παυλοπούλου 2, Φασούλα 6, Νικολοπούλου 15(1), Στυλιάρα, Βλάχου 5, Τετενέ 2.  
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Γ. Σαμαντούρα): Καλέντζου 14 (1), Βλάνη 2, Ντέλβα 13, Χριστινάκη, Μαγκλάρα 9, Σλούκα 11 (1), Δίελα 14 (2), Χρονοπούλου 3.