Στο Αλεξάνδρειο ο τελικός

alexandreio1
Οι δύο φιναλίστ του κυπέλλου Ελλάδας έλυσαν τον «γόρδιο δεσμό» για την ΕΟΚ και συναίνεσαν να γίνει ο τελικός στο Αλεξάνδρειο το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου (7.μ.μ.).

Οι διοικήσεις συμφώνησαν μεταξύ τους και η πρότασή τους προς την Ομοσπονδία δεν μπορούσε να μην γίνει αποδεκτή και να απορριφθούν οι υποψηφιότητες του ΟΑΚΑ και της Λάρισας.

Άλλωστε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το ζευγάρι του τελικού, ο Παναθηναϊκός είχε εκφράσει την  επιθυμία ναοριστεί ο τελικός στη Β. Ελλάδα. Και φυσικά καμία αντίδραση δεν υπήρξε από την πλευρά των «πρασίνων», όταν ο Άρης πρότεινε το ««Nick Galis Hall» ως έδρα του τελικού.

Οι διοικήσεις θα έχουν μία άριστη συνεργασία για να γίνει ένας τελικός –γιορτή για το μπάσκετ και η αστυνομία μπροστά στα νέα δεδομένα που προέκυψαν, έδωσε τη συγκατάθεσή της.
Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Η απόφαση ελήφθη κατόπιν κοινής συμφωνίας των ομάδων, αφού τους παρουσιάστηκαν τα υπάρχοντα δεδομένα στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ.Ο αντιπρόεδρος Αριστείδης Γολέμης, ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο ταμίας Δημήτρης Μπασούρης, παρουσία και των εκπροσώπων του Αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, παρέθεσαν τα έγγραφα σύμφωνα με τα οποία το γήπεδο της Λάρισας, για το οποίο υπήρχε αρχική συμφωνία, δεν μπορεί βάσει νόμου να φιλοξενήσει τέτοιον αγώνα. Τα κατάλληλα και διαθέσιμα γήπεδα ήταν το "Αλεξάνδρειο", το Ο.Α.Κ.Α. και τα "Δύο Αοράκια" της Κρήτης. Ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των ομάδων αν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε κάποιο, σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε η λύση της κλήρωσης μεταξύ των τριών.

Οι εκπρόσωποι του Άρη, Δημήτρης Παπακυριάκης και Γιώργος Σφυρής, έθεσαν εκ νέου το αίτημά τους για τελικό στη Βόρεια Ελλάδα, καταλήγοντας στο "Αλεξάνδρειο", αφού δεν υπήρχε άλλο εγκεκριμένο. Παρείχαν δε επισήμως εγγυήσεις για ασφάλεια και φιλοξενία. Ο Παναγιώτης Τριαντόπουλος, εκ μέρους του Παναθηναϊκού ο οποίος συνοδευόταν από τον Γιώργο Μοιρέα, έκανε δεκτό το αίτημα τονίζοντας την πρόθεση του Παναθηναϊκού να μην υπάρχουν αντιπαλότητες και να βοηθηθεί το άθλημα».