Ξέσπασμα ΠΑΟ στο ΣΕΦ (pics)

Όταν ο Δημήτρης Αγραβάνης ισοφάρισε με τρίποντο στη λήξη της τρίτης περιόδου (44-44), προμηνυόταν ένα συναρπαστικό και αμφίρροπο φινάλε. Όμως ο Παναθηναϊκός  είχε περισσότερη βενζίνη στο ρεζερβουάρ του και έφτασε με πανηγυρικό τρόπο στη νίκη – πρόκριση 70-64 (26-26).  Συγχρόνως έσπασε και το σερί των πέντε διαδοχικών νικών του Ολυμπιακού, που είχε να χάσει από τον περυσδινό προημιτελικό αγώνα του κυπέλλουτ στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πλήρωσε  ένα καταστροφικό επτάλεπτο, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν με τον ιδανικότερο τρόπο οι «πράσινοι. Με ένα 15-0 μετέτρεψαν το 44-44 σε 44-59 και  οι «ερυθρόλευκοι»  στο άδειο ΣΕΦ έδειχναν να τα έχουν χαμένα. Το πρώτο καλάθι ο Ολυμπιακός το πέτυχαν δυόμιση λεπτά πριν από τη λήξη της τελευταίας περιόδου και οι Γιάνκοβιτς, Παύλοβιτς, Φελντέιν, ανέβασαν τη διαφορά στα ύψη.

Ανέτοιμες παρουσιάστηκαν και οι δύο ομάδες. Λογικό και αναμενόμενο. Άλλωστε αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί και τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι «αιώνιοι» συναντώνται πρόωρα.

Με πολλές αλλαγές και από τις δύο πλευρές, οι προπονητές από νωρίς προσπάθησαν να διατηρήσουν τη φρεσκάδα και την διάθεση για άμυνα. Το δείγμα που άφησαν οι αντίπαλοι στο παρκέ, δεν θα έχει καμία σχέση με την μετέπειτα εικόνα τους.

Ο Παναθηναϊκός έχει το βάθος, αλλά και τις λύσεις στις επινοήσεις του Τζόρτζεβιτς, ο οποίος και σήμερα στο ΣΕΦ δοκίμασε πολλά σχήματα. Οι «πράσινοι» έπαιξαν πιο έξυπνα στο τέλος. Βασίστηκαν στο ένστικτο των παικτών και στη δημιουργία των Διαμαντίδη, Καλάθη, απέναντι σε έναν διστακτικό Ολυμπιακό που προσπαθούσε να μην ξεφύγει από τα συστήματα που ήθελε να ακολουθήσει και τον Βασίλη Σπανούλη σε κακή βραδιά (1/8).

Απ΄αυτό το  άχρωμο ντέρμπι, που δίνει πλέον το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό για να διατηρήσει τον τίτλο του κυπελλούχου Ελλάδας. Τι κρατάμε από τη συνάντηση στο ΣΕΦ. Την αστοχία των δύο ομάδων, τον καταιγισμό των προσπαθειών για τρίποντο από την πλευρά του Ολυμπιακού, αλλά και τις πλλές βολές. Οι γηπεδούχοι είχαν 23/32 βολές, 134/28 δίποντα και 5/30 τρίποντα και οι φιλοξενούμενοι 30/46 βολές, 14/29 δίπ., 4/16 τρίποντα. Τα δεκάλεπτα: 14-12, 26-26, 44-44, 70-64

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 2, Στρόμπερι 4, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 19 (1), Αγραβάνης 6 (1), Μάντζαρης 2, Χάκετ 4, Λοτζέσκι 14 (2), Αθηναίου 3 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 8, Γιάνκοβιτς 12 (1), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 4, Φελντέιν 14 (2), Διαμαντίδης 16 (1), Γκιστ 4, Καλάθης 6, Κούζμιτς 3.