Νίκη Ολυμπιακού στα χαρτιά!

paoosfp omadiki

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ ανέτρεψε το σκηνικό, έκανε δεκτή την καταγγελία του Ολυμπιακού και κατακυρώνει υπέρ του τον προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, που προφανώς θα προσφύγει εκ νέου στο ΑΣΕΑΔ!

Ο αθλητικός δικαστής αναγκάστηκε να δικάσει στην ουσία της την καταγγελία που είχε κάνει ο Ολυμπιακός αμέσως μετά τον προημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Οκτώβριο, αφού το ΑΣΕΑΔ του την επέστρεψε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Και με απόφαση που εξέδωσε την Παρασκευή 9/1 κάνει δεκτά τα επιχειρήματα των "ερυθρολεύκων", δέχεται ότι κακώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρέθηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ, καθότι τιμωρημένος, και δικάζοντας με βάση το άρθρο 88 παρ. 3 του κανονισμού της ΕΟΚ (όπως η απόφαση του ΑΣΕΑΔ τον καλούσε να κάνει), κατακυρώνει υπέρ του Ολυμπιακού τον προημιτελικό. Αυτό σημαίνει, βέβαια, ότι στον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και όχι τον Παναθηναϊκό.

Βέβαια ο Παναθηναϊκός θεωρείται βέβαιο ότι θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ για να πετύχει ακύρωση της απόφασης, η οποία αναφέρει τα εξής:

"ΔΕΧΕΤΑΙ την από 13-10-2014 καταγγελία της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ .ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την απώλεια αγώνα Κυπέλλου της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΕ στον  αγώνα  καλαθοσφαίρισης που διεξήχθη στο Ο.Α.Κ.Α την 9-10-2014 μεταξύ των ομάδων  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος".