Στον αέρα το Κύπελλο!

eok2

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε ότι οι δύο αγώνες της 3ης αγωνιστικής της Β' φάσης του Κυπέλλου θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 6/10 εν αγνοία του υφυπουργού Αθλητισμού, που έχει αναστείλει κάθε αθλητική δραστηριότητα από 1-6/10! Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα...

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων του Κυπέλλου μετά την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανού, για αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του φίλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη. Μια απόφαση που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ και αναφέρει επί λέξει τα εξής: "Αναβάλλουμε τους επίσημους αθλητικούς αγώνες των ομαδικών αθλημάτων όλων των εθνικών και τοπικών διοργανώσεων, όλων των ηλικιακών κατηγοριών, που επρόκειτο να διεξαχθούν κατά το διάστημα από 01/10-06/10/2014. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των ως άνω αγώνων θα καθπριστεί σύμφωνα με το νόμο από τις Διοργανώτριες αρχές".

Η απόφαση αυτή αναφέρει ρητά ότι δεν μπορούν να γίνουν αγώνες από την Τετάρτη μέχρι ΚΑΙ τη Δευτέρα. Επομένως η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΚ, με την οποία ορίζει τους αγώνες Άρη-ΑΕΚ και Απόλλωνα Π.-Κοροίβου τη Δευτέρα 6/10 (στις 17.00 ο πρώτος και στις 20.30 ο δεύτερος) δεν μπορεί να ισχύσει, διότι αντιβαίνει στην υπουργική απόφαση!

Η υπόθεση έχει παρασκήνιο. Η απόφαση αναστολής κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας των ομαδικών αθλημάτων δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στην ΕΟΚ, διότι την Τετάρτη 8/10 ήταν προγραμματισμένο να γίνει το ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακού για το Κύπελλο κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας των "πρασίνων". Αν δεν γίνει τότε, θα πρέπει να γίνει μετά την έναρξη του πρωταθλήματος (Κύριος οίδε πότε, αφού μετά δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες για τους "αιώνιους" τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα), οπότε ο Παναθηναϊκός θα έχει εκτίσει την ποινή του στον αγώνα της πρεμιέρας με την Κηφισιά και θα έχει κόσμο στο ντέρμπι!

Επειδή ήδη από την πλευρά των "ερυθρολεύκων" είχε αρχίσει να γίνεται λόγος για "σκάνδαλο", στην ΕΟΚ προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να γίνουν οι αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Αρχικά αποφάσισαν να βάλουν τα παιχνίδια Αρη-ΑΕΚ και Απόλλωνα-Κοροίβου την Παρασκευή 3/10, ενημέρωσαν μάλιστα σχετικά τόσο τον Άρη όσο και τη ΔΕΑΒ, ωστόσο στη συνέχεια πήραν πίσω την απόφαση!

Ακολούθως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο Τάκης Τσαγκρώνης μετέβησαν στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, αλλά πριν πάνε η ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιείται ότι τα παραπάνω παιχνίδια θα γίνουν τη Δευτέρα 6/10, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι αγώνες της προημιτελικής φάσης θα διεξαχθούν την Πέμπτη 9/10, πριν δηλαδή από την έναρξη του πρωταθλήματος. Η ανακοίνωση αυτή είχε προφανώς ως στόχο να φέρει τον υφυπουργό προ τετελεσμένων γεγονότων και να συναινέσει σε αυτή την παραχώρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, ο υφυπουργός δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την κίνηση της ΕΟΚ. Και για την ώρα δεν έχει συναινέσει. Εξακολουθεί πάντως να συζητά με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον Τάκη Τσαγκρώνη, που βρίσκονται στο γραφείο του.

Αυτή τη στιγμή πάντως οι αγώνες του Κυπέλλου βρίσκονται στον αέρα και εξετάζεται ακόμα και η λύση της μετάθεσης κατά μία εβδομάδα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος! Να αρχίσει δηλαδή όχι στις 11/10, αλλά στις 18/10. Για τούτο πάντως απαιτείται συναίνεση του ΕΣΑΚΕ, αλλά και της NOVA, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος...