Υπεροχή και ελπίδα

koule

Εξωτερίκευσαν τις σκέχεις τους, φωτογραφήθηκαν μαζί με φόντο το Κουλέ και πήγαν τις τελευταίες ετοιμασίες πριν διεκδικήσουν την πρώτη κούπα της χρονιάς. Παναθηναϊκός και Αρης είναι στο Ηράκλειο για τον αυριανό (9/2) τελικό κυπέλλου και το μεσημέρ του Σαββάτου έγινε η κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο αντιπάλων και της ΕΟΚ.

 

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έδειξε τον σεβασμό του προς τον αντίπαλο: "Ευχαριστούμε την Κρήτη και το Ηράκλειο για τη φιλοξενία. Ελπίζουμε ο κόσμος να απολαύσει ένα καλό παιχνίδι. Για μας κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Ο Άρης έχει πολλούς νέους παίκτες που βγάζουν ενέργεια στο γήπεδο. Εμείς θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι για να πάρουμε το Κύπελλο".

Οσο για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη, υποστήριξε: "Ευχαριστούμε την Κρήτη και το Ηράκλειο για τη φιλοξενία. Ελπίζουμε ο κόσμος να απολαύσει ένα καλό παιχνίδι. Για μας κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Ο Αρης έχει πολλούς νέους παίκτες που βγάζουν ενέργεια στο γήπεδο. Εμείς θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι για να πάρουμε το Κύπελλο".

Ο αρχηγός του Αρη, Αντώνης Ασημακόπουλος έδειξε απολύτως συνειδητοποιημένος για τη αποστολή της ομάδας του. "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη φιλόξενη Κρήτη. Είναι σημαντική στιγμή για την ομάδα μας. Όλοι προσπαθούμε να βγάλουμε τον Άρη από το τέλμα των τελευταίων ετών και να τον επαναφέρουμε εκεί που ανήκει γιατί αποτελεί στολίδι για το ελληνικό μπάσκετ. Εγώ είμαι ευτυχισμένος που το ξαναζώ, καθώς και το 2005 είχαμε αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και το φίλο μου, τον Διαμαντίδη, στο Ηράκλειο αλλά στο Λίντο. Ελπίζω να χαρούμε τον τελικό, εμείς σαν πρωταγωνιστές κι εσείς σαν φίλαθλοι.
Η συμμετοχή μας στον τελικό είναι το κερασάκι στην τούρτα σε μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζουμε καλά σε ποια ομάδα είμαστε και τι ιστορία έχει. Δεν είμαστε σε μια απλή ομάδα, αλλά σε ένα κίνημα. Εγώ σαν πιο παλιός μετέφερα στα νεότερα παιδιά της ομάδας ότι είναι πολύ σημαντικό να παίζουν σε έναν τελικό. Κρατάμε μια πισινή, μια ελπίδα στην ψυχή μας, γιατί θέλουμε ο Άρης να επιστρέψει στους τίτλους".

Ο Μίλαν Μίνιτς με τη σειρά του είπε: "Είμαστε χαρούμενοι που διεκδικούμε το Κύπελλο. Είναι κι αυτό ένα… πρωτάθλημα. Με ένα παιχνίδι μπορείς να κερδίσεις πολλά, αλλά και να χάσεις πολλά. Ο Άρης άρχισε τη διοργάνωση με τον κ. Αγγέλου, με βοήθεια από όλους κι έφτασε μέχρι τον τελικό. Παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα, με όνομα και αποτελέσματα, που έχει πολύ καλή απόδοση στο δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας. Εμείς δεν μπορούμε να τους απειλήσουμε. Όμως κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την ελπίδα, γιατί κάθε μέρα δουλεύουμε σκληρά".

Πριν τη συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ, ο γ.γ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο αντιπρόεδρος Αριστείδης Γολέμης, τίμησαν τις τοπικές αρχές στα πρόσωπα των κ.κ. Αρναουτάκη και Κουράκη. Κατόπιν, πήραν τον λόγο εκφράζοντας την πεποίθησή τους ότι ο τελικός μετά από πολλά χρόνια μπορεί να είναι μια γιορτή και στις κερκίδες.