Ο τελικός στο Ηράκλειο!

Vasilakopoulos Tsagronis

Τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου στο Ηράκλειο προανήγγειλε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη wild card και τη συμμετοχή των Ελλήνων του ΝΒΑ στην Εθνική.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο και προανήγγειλε ότι ο τελικός του Κυπέλλου θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου στο κλειστό της πόλης "Δύο Αοράκια", όπου το επόμενο καλοκαίρι θα φιλοξενηθεί και το Ευρωμπάσκετ των νέων ανδρών. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ είπε πως αυτό δεν είναι ειλημμένη απόφαση, αλλά θα αποτελέσει την εισήγησή του στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας, που είναι κάτι σαν ειλημμένη απόφαση. Άλλωστε για πρώτη φορά μετά από χρόνια στον τελικό δεν θα αναμετρηθούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αλλά μόνο ο ένας εκ των δύο με αντίπαλο τον Πανιώνιο ή τον Άρη.

«Ως πρόεδρος της ΕΟΚ θα εισηγηθώ ο τελικός του κυπέλλου να γίνει στο Ηράκλειο, κάτι που θα ξέρουμε σύντομα, καθώς είναι να γίνει 9 Φεβρουαρίου. Το Ηράκλειο είναι συνέχεια στις σκέψεις μας για τις μεγάλες διοργανώσεις που ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη. Τις δικαιούται το Ηράκλειο και η Κρήτη που μας εξυπηρετούν και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τη συνεργασία που έχουμε με όλους πολιτικούς και αθλητικούς φορείς». 

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος συνέδεσε την διεξαγωγή του τελικού με άλλες μεγάλες διοργανώσεις που θέλει η ΕΟΚ να φιλοξενηθούν στην Κρήτη, μεταξύ των οποίων και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων: «Δεν έχω πάψει ποτέ να θέλω να είμαι κοντά στην Κρήτη. Το νησί διαθέτει ένα γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλες διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις. Για αυτό και θα ανταποκριθούμε στα αιτήματα της Ένωσης. Έχω μείνει κατάπληκτος από το γήπεδο που είναι ένα παλάτι και πληροί όλες τις προδιαγραφές για μια μεγάλη διοργάνωση.

Δεν κάνουμε εμείς χάρη, εσείς μας κάνετε και μας υποχρεώνεται να σκεφτόμαστε το Ηράκλειο και την Κρήτη. Βρήκαμε ανταπόκριση και από όλους τους τοπικούς φορείς και αυτό μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση. Πήραμε το πανευρωπαϊκό κάτω των 20 ετών που είναι πολύ μεγάλο το επίπεδό της, με παίκτες οι οποίοι παίζουν και στις μεγάλες Εθνικές.

Οι αγώνες είναι ίσως και καλύτεροι από αυτούς των ανδρών. Η εθνική μας θα διεκδικήσει την πρώτη θέση. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και θα έχουμε σπουδαία παρουσία εντός του αγωνιστικού χώρου, όπως έχει κάνει και σε άλλες διοργανώσεις.

Του χρόνου έχουμε και το παγκόσμιο κάτω των 19, είμαστε υποψήφιοι, ήρθε και ο Κοτλέμπα και είδε τις εγκαταστάσεις και πιστεύω ότι θα πάρουμε και αυτή τη διοργάνωση. Αν τους πάρουμε θα έχουμε αγώνες σε όλους τους νομούς του νησιού, καθώς θέλουμε να βοηθήσουμε το μπάσκετ και στα άλλα μέρη της Κρήτης». 

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε επίσης για:

- τους Έλληνες διεθνείς που παίζουν στο ΝΒΑ: «Γίνονται ενέργειες για να έχουμε όλους τους παίκτες στην Εθνική μας ομάδα. Στις 9 Ιανουαρίου θα πάνε άνθρωποι της ομοσπονδίας στην Αμερική για να έχουν συναντήσεις με τους παίκτες αυτούς.

Έχω μήνυμα και από τον Στέρν ότι και το ΝΒΑ ότι μέχρι ενός σημείου μπορούν να επηρεάσουν τις καταστάσεις ώστε να είναι μαζί μας, από εκεί και πέρα είναι θέμα των ατζέντηδων, όπως έχω πει και στο παρελθόν». 

- για την wild card για το Μουντομπάσκετ: «Για εμένα είναι κομβικό σημείο για το μέλλον της Εθνικής και στο αγωνιστικό κομμάτι το αν θα πάμε στο παγκόσμιο, καθώς θα είναι διαφορετικά τα δεδομένα που θα απασχολήσουν όλα τα θέματα της Εθνικής. Η απόφαση θα παρθεί την 1η Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, είμαστε σε καλό δρόμο, παραμένουμε στο κέντρο των εξελίξεων.

Θα ήμουν βέβαιος ότι θα παίρναμε την wild card, αλλά υπάρχει ένας όρος που μιλά για κάποια δωρεά στο ίδρυμα της FIBA, κάτι που είναι σαν εξαγορά. Αν πάει κάποιος και κάνει μεγάλη δωρεά, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ανάλογο και για οικονομικούς λόγους και για λόγους ηθικών αξιών. Είμαι πάντως αισιόδοξος. Από αυτό θα εξαρτηθεί και το αγωνιστικό κομμάτι, δηλαδή και του προπονητή». 

- για το ενδεχόμενο να περικοπεί περαιτέρω η κρατική επιχορήγηση: «Οποιαδήποτε άλλη περικοπή δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Θα έχω συνάντηση για το θέμα τον κ. Ανδριανό σύντομα, αλλά οι περικοπές των τελευταίων ετών είναι δραστικές. Ο αθλητισμός δεν είναι έξοδο, είναι κοινωνικό αγαθό».