Ψυχραιμία και... συλλήψεις!

aggelou odigies

Ψύχραιμα υποδέχθηκε τη μεγάλη νίκη του Άρη ο Βαγγέλης Αγγέλου, ενώ ο Σούλης Μαρκόπουλος ήταν εμφανώς προβληματισμένος. Δύο συλλήψεις οπαδών για τα επεισόδια.

 

Με ψυχραιμία και σύνεση «υποδέχθηκε» ο Βαγγέλης Αγγέλου τη σπουδαία νίκη του Άρη στο PAOK SPORTS ARENA. Ο έμπειρος προπονητής είπε τρεις φορές «να μην παρασυρθούμε» και υπενθύμισε ότι είναι το ξεκίνημα της χρονιάς, εκτιμώντας όμως ότι η ομάδα του θα μπορούσε να είχε «τελειώσει» το παιχνίδι νωρίτερα.

«Είναι ένα παιχνίδι παραδοσιακό στη πόλη. Υπενθυμίζω ότι ήταν πρώτο παιχνίδι της σεζόν και όπως ξέρουμε σημασία δεν έχει πώς ξεκινάει μια ομάδα. Είμαστε σε μια φάση όπου προσπαθούμε όλοι μας να προσαρμοστούμε. Είμαι ευχαριστημένοι από τη νίκη, αλλά όπως είπε και ο Χρήστος Γαλιλαίας που ήρθε από την Αμερική, 'ο καλός παίκτης δεν έχει μνήμη και κοιτάει την επόμενη στιγμή'. Εμείς δεν πρέπει να παρασυρθούμε, ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι στην Δράμα με τον ΚΑΟΔ που έχει καλή ομάδα. Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στη μητέρα του Σάββα Καμπερίδη που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Γιατί μια μάνα είναι πάντα προπονήτρια», είπε και ρωτήθηκε «που κρίθηκε το παιχνίδι». «Ο ΠΑΟΚ είχε το άγχος του πρέπει. Κάνει μια προσπάθεια να αλλάξει το παιχνίδι του στο low post, που είναι ο παραδοσιακός τρόπος παιχνιδιού του κόουτς και προσπάθησε να βρει λύσεις μέσα από το πικ εν ρολ. Οι νέοι παίκτες χρειάζονται χρόνο, το βάρος έπεσε στον Χαραλαμπίδη ο οποίος δεν ήταν σε καλή μέρα.  Νομίζω ότι ελέγξαμε δίκαια το παιχνίδι, αν και δεν μου άρεσε το ότι είχαμε 9 λάθη και 4 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο, συν τους 11 πόντους που δεχθήκαμε από κοψίματα στην αδύναμη πλευρά. Διαφορετικά θα ελέγχαμε πιο εύκολα το παιχνίδι. Επαναλαμβάνω όμως ότι δεν πρέπει να παρασυρθούμε και να κοιτάξουμε το επόμενο».

Μαρκόπουλος: "Χάσαμε από την επίθεση"

Φανερά προβληματισμένος από την απόδοση της ομάδας του και το τελικό αποτέλεσμα, ο Σούλης Μαρκόπουλος έκρινε ότι το παιχνίδι κρίθηκε στην κάκιστη επιθετική βραδιά της ομάδας του. «Ο Άρης ήταν καλύτερος στη διάρκεια, ενώ εμείς δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε το στρες του παιχνιδιού. Μετά τον τραυματισμό του Πέιν, φάνηκαν σοβαρές αδυναμίες της ομάδας στον τρόπο λειτουργίας στην επίθεση. Δώσαμε ευκαιρίες στον αντίπαλο να πετύχει καλάθια από δεύτερες επιθέσεις, διότι δεν λειτουργήσαμε καλά στο ριμπάουντ. Συν τοις άλλοις, τα γκαρντ δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να δώσουν την ευκαιρία στα αντίπαλα γκαρντ να κινηθούν στη κορυφή της ρακέτας. Έχουμε μια νέα ομάδα, χρειάζεται υπομονή, αλλά είναι σαφές ότι με τους πόντους που πετύχαμε δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι», είπε και ρωτήθηκε για τις αποδοκιμασίες του κόσμου. «Κάθε φίλαθλος θέλει να δει την ομάδα του να κερδίζει και όταν βλέπει κάτι που δεν του αρέσει, δικαιολογημένα, αντιδρά. Βέβαια, καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας», απάντησε ενώ δεν είχε γνώση για την σοβαρότητα του τραυματισμού του Μαρκ Πέιν.

Επεισόδια έξω από το PAOK SPORTS ARENA

Συμπλοκές μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της Αστυνομίας υπήρξαν  πριν και μετά το παιχνίδι. Οργισμένοι από την ήττα της ομάδας τους, οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν αντικείμενα και κροτίδες, ενώ ξήλωσαν κι έναν πλαστικό σωλήνα ύδρευσης. Συμπλοκές σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο και μετά το παιχνίδι με αποτέλεσμα να γίνουν δύο συλλήψεις. Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι στο φύλλο αγώνα γράφτηκαν οι τρεις έγγραφες παρατηρήσεις.