Μεγάλη ανατροπή για Ικαρο

Δεν είχε εκπλήξεις η πρώτη αγωνιστική της β' φάσης του κυπέλλου, με τις ομάδες της Α1 να παίρνουν τις προκρίσεις και με το ντέρμπι που εξελίχθηκε στη Χαλκίδα μεταξύ του Ικαρου και των Τρικάλων να κλέβει την παράσταση.

Οι νεοφώτιστοι από τη Θεσσαλία προηγήθηκαν με 54-37 στο 26ο λεπτό, όμως ο Ικαρος έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση και κατάφερε τελικά να πανηγυρίσει τη νίκη - πρόκριση με σκορ 78-74.

Ο Κολοσσός δυσκολεύτηκε στην Αμαλιάδα από τον ισχυρό και φιλόδοξο Κόροιβο, όμως η ομάδα της Ρόδου ήταν πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία και έφυγε νικήτρια από το γήπεδο με σκορ 71-63.

Η Νέα Κηφισιά πάτησε το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο στο Ηράκλειο και έτσι από το εύθραυστο 35-37 του ημιχρόνου, νίκησε τον ΟΦΗ άνετα με 80-60 και προκρίθηκε.

Περίπατο μέχρι την Αγία Παρασκευή έκανε ο Ηλυσιακός, ο οποίος δε συνάντησε την παραμικρή αντίσταση από τους γηπεδούχους και το τελικό 90-53 τα λέει όλα για την εικόνα του ματς.

Στο αθηναϊκό ντέρμπι της Α1, το Ψυχικό ανέτρεψε τη σε βάρος του κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στο πρώτο ημίχρονο (31-36) και νίκησε τον Φιλαθλητικό με 77-67 συνεχίζοντας στον θεσμό. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια μεταξύ παικτών με τους Θανάση Αντετοκούμπο και Διονύση Καπινιάρη να φεύγουν... χωρίς δελτία αφού τους κρατήθηκαν για το ξύλο που έπαιξαν με τη λήξη με... γκεστ τον Γιάννη Αντετοκούμπο ο οποίος όρμηξε από την εξέδρα για να πάρει το μέρος του αδελφού του.

Εύκολη νίκη πέτυχε και η Ελευσίνα στην Τρίπολη με σκορ 84-69 επί του Αρκαδικού.

Αύριο (22/9) το Λαύριο υποδέχεται τον ΚΑΟΔ στο ματς που ολοκληρώνει την αγωνιστική. 

Ο Απόλλωνας Πάτρας έχει περάσει χωρίς αγώνα στη δεύτερη αγωνιστική, η οποία θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28-29/9 με τα ζευγάρια που προέκυψαν και είναι τα εξής: Ηλυσιακός - Ικαρος,  Πανελευσινιακός - Νέα Κηφισιά, Απόλλων Π. - Ν. Ψυχικό και Κολοσσός με Λαύριο ή ΚΑΟΔ.