Ώρα... Κυπέλλου στην Κρήτη!

2848844 1

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Προμηθέα Πάτρας που θα διεξαχθεί στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τόνισε πως η ΑΕΚ δεν είναι το φαβορί στον Τελικό Κυπέλλου (16/02, 17:00) με τον Προμηθέα και υποστήριξε πως είναι ωραίο για το ελληνικό μπάσκετ να «βγαίνουν» κι άλλες ομάδες προς τα έξω.

Ο προπονητής της ΑΕΚ είπε αρχικά στη Συνέντευξη Τύπου του Τελικού: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε ως ΑΕΚ εδώ. Ήταν από τους στόχους μας να είμαστε στον Τελικό και την Κυριακή θα δώσουμε αυτό που μπορούμε, κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, για να πάρουμε το Κύπελλο. Η φιλοξενία είναι πολύ καλή σε όλα τα επίπεδα. Συγχαρητήρια στην πόλη για την διοργάνωση του Τελικού. Απέναντί μας είναι μια ομάδα που έχει κερδίσει το σεβασμό όλων, για όσα έχει κάνει, γ' αυτό πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Καλό παιχνίδι να γίνει και να κερδίσει η ομάδα που θα είναι στην καλύτερη ημέρα».

Έπειτα πρόσθεσε: «Είναι δεδομένο πως και οι δύο ομάδες θέλουν το Κύπελλο. Πολλές φορές, όμως, μπορεί να είναι τετριμμένο, αλλά επειδή κι οι δύο γνωρίζονται μεταξύ τους, αλλά το ποιος το θέλει πιο πολύ θα παίξει ρόλο. Ποιος θα σηκωθεί στον αέρα, θα πέσει στο παρκέ, θα τσαλακωθεί. Το σουτ τριών πόντων παίζει επίσης σημαντικό ρόλο, άρα όποιος είναι πιο εύστοχος, θα έχει πολλές πιθανότητες. Και προφανώς και ημέρα που θα βρεθούν οι παίκτες. Είναι όλοι παιδιά με εμπειρία και ικανότητα. Ο Προμηθέας έχει πολύ καλό ελληνικό κορμό, πιο αναπτυγμένο με Μαυροκεφαλίδη και Μάντζαρη».

Για το ποιον παίκτη από τον Προμηθέα θα άφηνε εκτός (ερώτηση που έγινε και στον Μάκη Γιατρά), δήλωσε με χιούμορ: «Ο Μάκης δεν θα απαντήσει γιατί έχουμε ήδη δύο έξω. Ο Προμηθέας έχει αλλάξει πολλά, παρόλα αυτά στηρίζεται σε αρκετούς παίκτες. Μπορεί ο Λουκάς να είναι ηγέτης, ο Χολ να κρατάει το τιμόνι, αλλά όλοι κάνουν σημαντικά πράγματα. Δεν θα επιλέξω κάποιον. Εμείς έχουμε σχεδιάσει να τους σταματήσουμε συνολικά».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Δεδομένα η επιστροφή της ΑΕΚ τα τελευταία 6-7 χρόνια, σε συνδυασμό με την εξέλιξη του Προμηθέα, έχει δώσει άλλη νότα στο ελληνικό πρωτάθλημα κι αυτό είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ. Δείχνει την ποιότητα των συλλόγων ο Τελικός αύριο και θα είναι ευχάριστο για την φίλαθλη κοινή γνώμη να υπάρχουν κι άλλες ομάδες, που θα δώσουν άλλη αίγλη».

Για τον τίτλο του «φαβορί» σχολίασε: «Η ΑΕΚ δεν είναι το φαβορί. Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Αυτό έχει αποδειχθεί στην διάρκεια του πρωταθλήματος, που έχουμε και καλές και κακές στιγμές. Δεν έχουμε άγχος. Η ΑΕΚ είναι πιο μεγάλο όνομα από τον Προμηθέα στο χώρο, με αυτή την έννοια είναι φαβορί. Ρόλο παίζουν οι λεπτομέρειες, που θα καθορίσουν την εξέλιξη του αγώνα».

Ο Μάκης Γιατράς μίλησε για τον Τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ (16/02, 17:00) και εξέφρασε την επιθυμία οι δύο ομάδες να πρωταγωνιστούν και τα επόμενα χρόνια σε τελικές φάσεις.

Ο προπονητής του Προμηθέα είπε αρχικά στη Συνέντευξη Τύπου: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που είμαστε στην Κρήτη. Ευχαριστούμε όλους για τη φιλοξενία, που μας έχουν άνετα στην παραμονή μας. Ελπίζουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Σκοπός είναι να πάρουμε το Κύπελλο. Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ομάδα. Θα είμαστε προετοιμασμένοι, για να βγούμε νικητές από αυτό το ματς».

Έπειτα, υποστήριξε: «Οι προηγούμενοι αγώνες ήταν "τελικοί". Αύριο είναι ο πραγματικός τελικός. Είμαστε κι οι δύο ομάδες συνηθισμένες να παίζουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Είμαστε όλοι υγιείς, που είναι πολύ σημαντικό. Ξέρουμε τα συν και τα πλην της ΑΕΚ, όπως κι εκείνη τα δικά μας, και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Για τα sos του αγώνα ανέφερε: «Η ΑΕΚ είναι γεμάτη ομάδα, έχει πλήρες ρόστερ. Είναι σε τρομερό επίπεδο οι παίκτες της. Πρέπει να ματσάρουμε την εμπειρία της, θα κριθεί στον έλεγχο του ρυθμού, τα ριμπάουντ και τα λάθη. (γέλια) Δεν μ' αρέσει που το λέω, γελάω, αλλά να τρία sos».

Για το ποιον παίκτη από την ΑΕΚ θα άφηνε εκτός (ερώτηση που έγινε και στον Ηλία Παπαθεοδώρου) δήλωσε: «Επειδή τον γνώρισα στο All Star Game και είδα τι παιδί είναι και τι προσωπικότητα είναι, υποθετικά πάντα, να είναι καλά το παιδί, θα έβγαζα τον Ματσιούλις έξω, λόγω προσωπικότητας (γέλια)».

Τέλος, συμπλήρωσε: «Επειδή πατάμε στα πόδια, όλο αυτό θέλει χρόνο να καθιερωθείς, η ΑΕΚ έχει μεγάλη ιστορία. Εμείς προσπαθούμε να φτιάξουμε φιλάθλους, παίζουμε μπροστά σε οικογένειες και παιδιά. Ξέρω ότι θέλει χρόνο να φανεί. Μακάρι η ΑΕΚ και ο Προμηθέας να παίζουν Τελικούς και τα επόμενα χρόνια».