Δάγλας: "Είχαμε τον αέρα του πρωταθλητισμού"

Η επόμενη ημέρα ενός θριάμβου δεν είναι απαραίτητα αφιερωμένη σε πανηγυρισμούς. Το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα δεν προσφέρει σε καμία περίπτωση επαγγελματική εξασφάλιση. Ακόμα και ο «νοικοκυρεμένος» Πρωτέας Βούλας, απλά σου επιτρέπει να δουλεύεις απερίσπαστος. Ο προπονητής των, κόντρας σε κάθε προγνωστικό, κυπελλούχων Ελλάδας, Αλέκος Δάγλας, μια μέρα μετά τον θρίαμβο πήγε κανονικά στο σχολείο όπου εργάζεται.

- Εχεις πάρει και το κύπελλο μαζί;

«Μπα, πού να το πάρω αυτό… Τόσο μεγάλο κύπελλο δεν έχω ξαναδεί τόσα χρόνια. Αυτό ήταν πάνω από ένα μέτρο», είπε γελώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ όπου φιλοξενήθηκε, πριν μιλήσει για το κατόρθωμα της ομάδας του.

«Ο βασικός μας στόχος στη χρονιά ήταν το πρωτάθλημα της Α2 και η άνοδος στην Α1. Ευτυχώς πήγαν όλα και ανεβήκαμε. Το κύπελλο μας προέκυψε. Αποκλείσαμε δύο ομάδες καλές και φτάσαμε στο φάιναλ φορ σε μια συγκυρία που η ομάδα έπαιζε πολύ καλά, βρισκόμασταν  εξαιρετικά στο γήπεδο, ενώ είχαμε και ανεβασμένη ψυχολογία έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αυτό που θέλαμε είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί ξέροντας ότι έχουμε λίγες πιθανότητες να το κατακτήσουμε. Εφόσον, όμως, κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό τα κορίτσια γιγαντώθηκαν από την επιτυχία τους. Οι άλλοι τρεις του φάιναλ φορ υπολόγιζαν ότι ήμασταν μια καλή ομάδα,  αλλά θεωρώ πως κανείς στο χώρο δεν πίστευε ότι μπορούμε να πάρουμε το κύπελλο. Εγώ ως προπονητής πιστεύω και στο τάιμινγκ. Πήγαμε μ' ένα πρωτάθλημα στην πλάτη μας και τα κορίτσια έβγαλαν στοιχεία πρωταθλητισμού. Στο χθεσινό ματς για παράδειγμα στο τελευταίο πεντάλεπτο ήμασταν στο καναβάτσο, ενώ στο τελευταίο λεπτό γυρίσαμε διαφορά πέντε πόντων. Φάνηκε ότι μπήκε στο πετσί μας ο πρωταθλητισμός και το γεγονός ότι δεν έχουμε ήττα στη σεζόν. Επίσης σαν προπονητής πιστεύω στο 90-10 % . Όταν παίζεις με μια ομαδα καλύτερη σου μπορεί να χάσεις τις εννιά και να κερδίσεις τη μία. Και σε τέτοια ματς, όπως είναι αυτά του φάινλ φορ, αυτή η μία φορά μπορεί να συμβεί», είπε για το φάιναλ φορ του Βόλου το οποίο θα τους μείνει αξέχαστο και εν πολλοίς αποτέλεσε το ηθικό κέρδος μιας προσπάθειεας που γίνεται μεθοδικά εδώ και χρόνια στη Βούλα.

«Ως ομάδα έχουμε ως στόχο τη σταθεροποίηση στην Α1. Ο Πρωτέας  είναι ένας σύλλογος με σταθερά οικονομικά δεδομένα για την εποχή . Αν έρθει κάποιος στο κλειστό της Βούλας Σάββατο και Κυριακή θα δει 500 παιδιά να προπονούνται, θα δεν μια. οικογένεια. Ο Πρωτέας Βούλας είναι μια ομαδα που στηρίζεται στις υποδομές του».