Τελικώς... 900

Το αίτημα της ΕΟΚ για αύξηση των θεατών του φετινού τελικού Κυπέλλου σε σχέση με τον περσινό δεν έγινε εν τέλει δεκτό από την Αστυνομία. Έτσι στο Ελληνικό θα βρεθούν την Κυριακή 900 οπαδοί της καθεμιάς εκ των δύο φιναλίστ. Επιπλέον η ομοσπονδία πληρώνει και τους δύο φωτεινούς πίνακες του γηπέδου!

Στηριζόμενη στην απολύτως επιτυχημένη διεξαγωγή των τελικών των προηγούμενων χρόνων, η ΕΟΚ σε πλήρη συμφωνία με τις διοικήσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είχε ζητήσει από την Αστυνομία να αυξηθούν κατά τι οι θεατές του φετινού τελικού. Είχε ζητήσει συγκεκριμένα να διανεμηθούν από 1050 εισιτήρια σε κάθε ομάδα και μαζί με τις προσκλήσεις ο αριθμός των θεατών να προσέγγιζε τις 2500.

Όμως η Αστυνομία δεν θέλησε τελικά να πάρει επιπλέον ρίσκο. Και χθες ενημέρωσε την ομοσπονδία πως και ο φετινός τελικός θα γίνει με την παρουσία 900 οπαδών κάθε ομάδας και ο συνολικός αριθμός των θεατών μαζί με τις προσκλήσεις θα ανέλθει στις 2000. Οι δύο ομάδες θα πάρουν τα εισιτήρια μόλις αποστείλουν στην ΕΟΚ τις λίστες με τα ονόματα των οπαδών που θα μπουν στο γήπεδο εγκεκριμένες από την Αστυνομία, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ίδια με τα περσινά. Ήτοι:

"Θα διατεθούν προσκλήσεις για τις θέσεις των επισήμων που θα διανεμηθούν με μέριμνα της ΕΟΚ. Όλες οι προσκλήσεις θα διατεθούν ονομαστικά και με δελτίο ταυτότητας και θα κατατεθεί σχετική λίστα, η οποία θα υποβληθεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής. β) Θα χορηγηθούν 900 εισιτήρια για κάθε ομάδα, τα οποία θα διατεθούν ονομαστικά με δελτίο ταυτότητας και σε διαφορετικά χρώματα για την κάθε ομάδα.

Κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης

Για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών, θα βρίσκεται σε λειτουργία το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που είναι εγκατεστημένο στο Κλειστό Γυμναστήριο Ελληνικού.

Μετακινήσεις φιλάθλων διαγωνιζόμενων ομάδων

Δεν θα υπάρξει οργανωμένη ομαδική μετακίνηση φιλάθλων.
Οι προσερχόμενοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, κινούμενοι από Λ. Ποσειδώνος-Λ. Αλίμου-Αεροπορίας θα εισέλθουν από τη βόρεια είσοδο και μέσω περιφερειακής οδού θα καταλήξουν στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο πάρκινγκ που βρίσκεται πλησίον της εγκατάστασης, στη βόρεια πλευρά αυτής, πλησίον γηπέδου χόκεϊ.
Οι προσερχόμενοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, κινούμενοι από Λ. Ποσειδώνος, θα εισέλθουν από τη νότια είσοδο του συγκροτήματος, θα καταλήξουν στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο πάρκινγκ πλησίον αθλητικής εγκατάστασης ξιφασκίας.

Διαιτητές, Επίσημοι, Παράγοντες, Τύπος

Διαιτητές, επίσημοι, παράγοντες και Τύπος θα εισέλθουν από τη δυτική είσοδος του Ολυμπιακού Συγκροτήματος και στη συνέχει θα κατευθυνθούν στη θύρα εισόδου προς τις κερκίδες προσκεκλημένων που βρίσκεται στη Νοτιοδυτική πλευρά της εγκατάστασης, εντός περίκλειστου χώρου.

Αποχώρηση

Μετά τη λήξη του αγώνα οι φίλαθλοι της νικήτριας ομάδας θα παραμείνουν στη θέση τους για την τελετή απονομής, μέχρι να δοθεί σχετική εντολή αποχώρησής τους από τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων, ενώ οι φίλαθλοι της ηττημένης ομάδας θα αποχωρήσουν πρώτοι αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Η αποχώρηση φιλάθλων, διαιτητών, επισήμων, λοιπών προσκεκλημένων και αθλητικών αποστολών θα πραγματοποιηθεί από το ίδιο δρομολόγιο άφιξης στην αθλητική εγκατάσταση.

Θύρες και είσοδος

Οι θύρες για την είσοδο των θεατών προς τις κερκίδες θα ανοίξουν στις 16.00 την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Επίσης η είσοδος στην εγκατάσταση πανό με οποιοδήποτε περιεχόμενο απαγορεύεται. Για κάθε ομάδα θα επιτραπεί η είσοδος δύο τυμπάνων, ενός τηλεβόα και σημαίες μικρού μεγέθους (μικρότερες του ενός μέτρου και χωρίς κοντάρι), ενώ απαγορεύεται η είσοδος διαφόρου είδους «κόρνες»".

Πληρώνει τους πίνακες!

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες του κλειστού του Ελληνικού, που χρειάστηκε αρκετή δουλειά για να είναι ξανά σε θέση να φιλοξενήσει αγώνα μπάσκετ. Το πιο σημαντικό πρόβλημα ήταν ότι δεν λειτουργούσαν οι δύο φωτεινοί πίνακες, όπου αναγράφεται το σκορ και οι συνθέσεις των ομάδων, πράγμα που ανάγκασε την ΕΟΚ να προχωρήσει στην αγορά ενός ακόμα (είχε ήδη άλλον έναν από πέρυσι)! Κι όλα αυτά σε ένα γήπεδο, που όταν χτίστηκε για να φιλοξενήσει το ολυμπιακό τουρνουά του 2004, είχε διαφημιστεί ως το μελλοντικό σπίτι του ελληνικού μπάσκετ.