Ένσταση, μπάχαλο και... προβάδισμα τίτλου ο Ολυμπιακός

3171525 1

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στον πρώτο τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό, με την τελευταία φάση της αναμέτρησης να σηκώνει μπόλικη κουβέντα! Κατέθεσε ένσταση για τη συμμετοχή της Χατζηνικολάου ο Ολυμπιακός. 

Ένας απίστευτος τελικός. Ξεκίνησε με την ένσταση του Ολυμπιακού για τη συμμετοχή της Όλγας Χατζηνικολάου, ενώ στο παρκέ καμία ομάδα δεν πήρε διαφορά (μετά το πρώτο πεντάλεπτο) πάνω από πέντε πόντους. Ματσάρα κανονική. Τουλάχιστον μέχρι τα πέντε τελευταία δευτερόλεπτα. Η Ευδοκία Σταμάτη (11π.), με δίποντο, έφερε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό με 72-70!

Στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού, η Ριντ σκόραρε για δύο, αλλά για μερικά λεπτά κανείς δεν ήξερε αν το καλάθι μετρούσε!

Τελικά, οι διαιτητές, αφού είδανε ένα πρόχειρο ριπλέι, αποφάσισαν πως δεν μετράει και ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών.

Μέχρι να φτάσουμε στο απίθανο φινάλε, ο Παναθηναϊκός στηρίχθηκε στην υπεροπλία του στα ριμπάουντ (44-31) και στην απίθανη εμφάνιση της Κόλμπι Μόργκαν που σημείωσε 25 πόντους με 5/11 δίποντα και 3/7 τρίποντα. Σημαντική η προσφορά της Ριντ, αλλά σίγησε στο τέλος του αγώνα (14π., 15 ριμπ). 

Οι «πράσινες» κατάφεραν να ξεφύγουν με πέντε πόντους 62-57, με τον Ολυμπιακό να μαζεύει άμεσα τη διαφορά, χάρη στην εκπληκτική Κόστοβιτς (19 πόντους, 11 ριμπάουντ). Η Σταμολάμπρου έκανε καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο (τελείωσε με 16π.). 

Η Μόργκαν με δύο εύστοχες βολές έφερε τον Παναθηναϊκό ξανά με 69-65, όμως πρώτα η Κόστοβιτς και μετά η Σταμάτη με 4/4 βολές, έκαναν το 70-69.

Η Χατζηνικολάου με μία βολή διαμόρφωσε μία από τις πάρα πολλές ισοπαλίες, μέχρι να έρθει η Σταμάτη να κρίνει το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 32-32, 49-46, 72-70