Η ευκαιρία των ελληνίδων!

Μετά από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Α1 Γυναικών, τα συμπεράσματα που έχουν βγει είναι αρκετά και οφθαλμοφανή.

Για όσους δεν το γνωρίζουν οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν μόνο μια ελληνίδα παίκτρια, ενώ φέτος θα υποβιβαστούν πέντε ομάδες στην Α2! Οι τρεις απευθείας και από τις θέσεις 6-10 θα γίνουν πλέι αουτ για να συμπληρωθεί η πεντάδα του υποβιβασμού.

Οι ελληνίδες παίκτριες έχουν την τιμητική τους στο φετινό Πρωτάθλημα, και κυρίως οι νεαρές. Από τις τρεις ξένες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής έχουμε πέσει στη μία κι έτσι θέλοντας και μη οι ελληνίδες θα τραβήξουν το …κουπί. Άρα υπάρχει μεγάλη ευκαιρία να πάρουν χρόνο συμμετοχής αρκετές ταλαντούχες παίκτριες που άλλα χρόνια θα έμεναν στη σκιά των ξένων αθλητριών.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η τριάδα (Αθηναϊκός, Παναθηναϊκός, Ελληνικό) που έχουν 3 νίκες σε ισάριθμα ματς, αναμένεται να οδηγήσουν την κούρσα μέχρι το τέλος. Η τέταρτη ομάδα που θα πάρει θέση για τα πλέι οφ παραμένει γρίφος.

Η Τερψιθέα έχει μια πολύ καλή ομάδα, με εξαιρετική ξένη (Τζόνσον), αλλά οι περισσότερες ελληνίδες που διαθέτει δεν διαθέτουν εμπειρία από Α1. Συν ότι η Πλούμπη ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο γόνατο. Ο Ίκαρος (πρώην Εσπερίδες), έχει αποδυναμωθεί αρκετά, αλλά η εμπειρία των ελληνίδων του («μίλησε» στο παιχνίδι με την Τερψιθέα), είναι ικανή στο οδηγήσει την ομάδα από την Καλλιθέα στην τετράδα.

Πανιώνιος και Εύνικος βρίσκονται ήδη στην Α2 και η τύχη τους ήταν προκαθορισμένη προτού αρχίσει το πρωτάθλημα. Αγωνίζονται με νεανίδες και αποτελούν το σάκο του μποξ. Άρης και Ολυμπιακός Βόλου θα παλέψουν για να μπουν στα πλέι άουτ, ενω για τις υπόλοιπες ομάδες (Κρόνος, Αστέρας Εξ., ΠΑΟΚ), στόχος είναι η 5η θέση που σημαίνει παραμονή στην κατηγορία.