H μεταγραφή του... καλοκαιριού!

 

«Των φρόνιμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» λέει ο θυμόσοφος λαός μας και ταιριάζει... γάντι στην περίπτωση του Παναθηναϊκού και του Τζέιμς Γκιστ!

Η «πράσινη» ΚΑΕ κινήθηκε αστραπιαία και με συνοπτικές διαδικασίες ανανέωσε το συμβόλαιο του πιο σταθερού (και αξιόπιστου) παίκτη (μετά τον Διαμαντίδη φυσικά) της ομάδας. Η συγκεκριμένη κίνηση ίσως και να έχει μεγαλύτερη αξία από οποιαδήποτε άλλη μεταγραφή –που σίγουρα θα γίνει- το καλοκαίρι που μας έρχεται.

Ο Αμερικανός φόργουορντ αποτελεί «λίρα εκατό» του Παναθηναϊκού και ένας παίκτης που πολλές ομάδες της Ευρωλίγκας θα ήθελα να εντάξουν στο δυναμικό τους. Όπου «ομάδες της Ευρωλίγκας» συμπληρώστε όλες αυτές που ψωνίζουν από το πάνω ράφι, είναι πρωταγωνίστριες και διεκδικούν κάθε χρόνο προκρίσεις σε φάιναλ φορ και τρόπαιο!

Και γι’ αυτόν τον λόγο η πρόωρη ανανέωση στο συμβόλαιο του Γκιστ αποκτά διπλή αξία για τους «πράσινους». Ήταν δεδομένο ότι το καλοκαίρι θα είχε πλουσιοπάροχες προτάσεις και ότι θα ήταν –εκ των πραγμάτων- δύσκολο για τον Παναθηναϊκό να ακολουθήσει... αστρονομικούς αριθμούς. Άλλωστε βρίσκεται και σε μια ηλικία (σ.σ. θα κλείσει τα 29 τον Οκτώβριο του 2015) που αποτελεί... δέλεαρ για οποιαδήποτε ομάδα. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που κλείνει φέτος πέντε γεμάτα χρόνια στην Ευρωλίγκα (σ.σ. με Παρτίζαν, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Μάλαγα και φυσικά Παναθηναϊκό).

Όμως δεν είναι μόνο τα χρήματα αυτά που παίζουν ρόλο στον αθλητισμό. Ακόμα και αν μιλάμε για επαγγελματικό αθλητισμό. Η ατάκα του Γκιστ μετά την ανανέωση ότι «είμαι ευτυχισμένος είναι σα να βρίσκομαι στο σπίτι μου. Θα προσπαθήσω να φέρω κι άλλους τίτλους. Εκείνο το οποίο θέλω να τονίσω και το πιστεύω πραγματικά, είναι η υπέροχη σχέση μου με τον κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ποτέ δεν αισθάνθηκα πως είμαι ένας απλός υπάλληλος. Πάντα αισθανόμουν φίλος και μέλος της οικογένειάς του» λέει πολλά! Και είναι δύσκολο να αποχωριστεί κάποιος την... οικογένειά του και το σπίτι του! Λέτε να γίνει ο νέος Μπατίστ;

Διόλου απίθανο αν αναλογιστεί κανείς ότι το καλοκαίρι του 2017 θα κλείσει (σχεδόν) μια πενταετία στην ομάδα. Φέτος ο Γκιστ διανύει την καλύτερη σεζόν από τότε τη μέρα που ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό (σ.σ. 21/12/2012) έχοντας στην Ευρωλίγκα 9,3 πόντους, 4,4 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ με 51% στα δίποντα, 33% στα τρίποντα, 75% στις βολές και... αμέτρητα χάιλαϊτ! Το σίγουρο είναι ότι στον Παναθηναϊκό φροντίζουν από τώρα για την επόμενη μέρα, έχοντας βάλει σε πλήρη εφαρμογή τον προγραμματισμό τους. Και αυτή ήταν (απλά) η πρώτη κίνηση.