Τελικά κάνει ή δεν κάνει ο Μπαρτζώκας;

Θυμάστε το διάσημο σλόγκαν στη διαφήμιση; «Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς...» έλεγε χαρακτηριστικά και όπως φαίνεται ταιριάζει... γάντι στην περίπτωση του Ολυμπιακού. Το γιατί είναι απλό. Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων» στο φάιναλ φορ του Λονδίνου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που άρχισαν να... μασάνε τα λόγια τους.

Το τι ειπώθηκε και το τι γράφτηκε, δεν έχει προηγούμενο! Ότι είναι άσχετος ο Μπαρτζώκας, ότι δεν κάνει για τον Ολυμπιακό, ότι φέτος είναι ανύπαρκτος ο Σπανούλης και το μόνο που τον νοιάζει είναι το συμβόλαιο της επόμενης σεζόν, ότι ο Παπανικολάου έκανε μερικές καλές εμφανίσεις και μετά τα φόρτωσε στον κόκορα... Και ένα σωρό παρόμοια σχόλια.

Και επειδή ζούμε στην Ελλάδα και όχι κάπου αλλού, το ΙΔΙΟ βράδυ της πρόκρισης τα «μπράβο παικταράδες» και «μπράβο κοουτσάρα» έδιναν και έπαιρναν. Κατά πάσα πιθανότητα από τους ίδιους που έκαναν την κριτική τους χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα. Εγώ δεν θέλω να πω πολλά.

Απλά θα σας παραπέμψω σε ένα κείμενο που είχα αναρτήσει στις 21 Οκτωβρίου 2012 και λίγο μετά την βαριά ήττα από την Εφές (τι... σύμπτωση;). Συγκεκριμένα είχε τίτλο «Οκτώβριος είναι ακόμα. Όχι... Μάιος» όπου εξηγούσα τη βιαστική και άδικη κριτική που άρχισε να γίνεται σε βάρος –ως επί των πλείστων- του Γιώργου Μπαρτζώκα και ότι καλό θα ήταν να περιμένουν όλοι να έρθει ο Μάιος για τα πρώτα συμπεράσματα.

Και να λοιπόν που ήρθε... Ο Ολυμπιακός είναι στην τελική φάση της Ευρωλίγκας, ενώ θα έχει και το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφς της Basket League ΟΠΑΠ! Και πέρσι, την ίδια εποχή, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονταν ακριβώς στην ίδια κατάσταση. Και πέρσι το έργο του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν ΠΟΛΥ ΠΙΟ εύκολο από αυτό που έχει αναλάβει ο Μπαρτζώκας. Είχε ΔΙΚΗ ΤΟΥ ομάδα, ήταν το αουτσάιντερ και ΚΑΝΕΙΣ δεν υπολόγιζε στον Ολυμπιακό. Φέτος τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά!

Ο Έλληνας τεχνικός έχει τη ΒΑΡΙΑ κληρονομιά ενός ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ονόματος στον πάγκο της ομάδας και το κυριότερο; Προετοιμάζει την ομάδα του ως πρωταθλήτρια Ευρώπης και όχι ως ένα αουτσάιντερ που περνάει... απαρατήρητο από τους αντιπάλους. Όταν ακούτε την «κλισέ» έκφραση ότι «το δύσκολο δεν είναι να ανέβεις στην κορυφή, αλλά να παραμείνεις εκεί» ισχύει στο 100%. Ίδιο είναι να μην σε περιμένουν οι αντίπαλοι και ίδιο να σε μελετάνε κάθε μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, 24 ώρες το 24ωρο;

Και ο Μπαρτζώκας είχε να αντιμετωπίσει ΚΑΙ αυτό το εμπόδιο. Θεωρώ λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ πετυχημένος στην Ευρωλίγκα τη φετινή σεζόν, αν και πιστεύω ότι το μεγάλο στοίχημα του προπονητή των «ερυθρολεύκων» είναι το πρωτάθλημα. ΕΚΕΙ πρέπει να εστιάσει περισσότερο τη προσοχή του, γιατί ΕΚΕΙ θα... επιστρέψουν οι επικριτές του. Το να μην κάνει το «ριπίτ» στην Ευρωλίγκα είναι το λογικό και δεν πρόκειται να του πει ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. Όμως το να μην κάνει το «ριπίτ» στην Ελλάδα με το πλεονέκτημα της έδρας, ίσως και να έχει πρόβλημα...

Πάντως με βάση το «σήμερα» και τα όσα έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, θέλω απλά να θέσω ένα ερώτημα: Τελικά κάνει ή δεν κάνει ο Μπαρτζώκας για τον πάγκο του Ολυμπιακού; Ή μήπως να έρθει ο τιτάνας Σιμόνε; Ας αποφασίσετε να μας πείτε!