Έχει πλέον τον αέρα του πρωταθλητή....


Από όποια οπτική γωνία και αν δει κάποιος το πρώτο ντέρμπι της σεζόν μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, όπως και αν το ερμηνεύσει, πιθανόν να καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα. Ο Ολυμπιακός απέκτησε αυτό που του έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. Όπερ και σημαίνει τον αέρα του πρωταθλητή!


Σε αντίθεση με όλες τις περασμένες σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι» επισκέφθηκαν το ΟΑΚΑ ως φαβορί και όχι ως αουτσάιντερ. Ήταν η ομάδα που ενέπνεε εμπιστοσύνη. Η ομάδα που είχε τις περισσότερες λύσεις. Η ομάδα που ήξερε πως να συμπεριφερθεί στο παρκέ. Η ομάδα που θα έφτανε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στην τελική επικράτηση.

Και είναι απολύτως λογικό και φυσιολογικό. Αλλιώς είναι για μια ομάδα να «χτίζεται» δυο μήνες και αλλιώς για μια άλλη που έχει τον ίδιο κορμό και το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ήταν μερικές (και απαραίτητες) προσθαφαιρέσεις. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο έτοιμος από τον Παναθηναϊκό για ένα τέτοιο ντέρμπι, επιβεβαιώνοντας και την ατάκα του Παναγιώτη Αγγελόπουλου μετά τη κλήρωση του πρωταθλήματος, ότι «θέλαμε νωρίς το ντέρμπι και μάλιστα στο ΟΑΚΑ». Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ήξερε πολύ καλά τι έλεγε το αφεντικό της ΚΑΕ.

Οι πρωταθλητές πήραν αυτό που ήθελαν και απέκτησαν σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, ήτοι το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφς. Αντίθετα, ιο «πράσινοι» έχουν έναν μεγάλο Γολγοθά να διαβούν. Αν και είναι νωρίς ακόμα, βρίσκονται ήδη με την πλάτη στον τοίχο και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα υπάρξει η αντίδραση του... παλιού Παναθηναϊκού.

Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που βρίσκεται από πάνω και έχει τον πρώτο λόγο. Και όπως φάνηκε στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν διαθέτει περισσότερες και πιο ποιοτικές λύσεις. Τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα, με πιο χαρακτηριστική απ’ όλες την εξουδετέρωση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Και είπαμε. Σε αντίθεση με τις άλλες χρονιές, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν φέτος και τον αέρα του πρωταθλητή...