Κάτι... παραπάνω από ένα πρωτάθλημα

4356723 1

Καλώς ή κακώς, οτιδήποτε και αν έχει συμβεί κατά τη διάρκεια της σεζόν, οτιδήποτε και αν έχουν κάνει οι δύο «αιώνιοι», όποιες ομάδες και αν έχουν νικήσει, η χρονιά θα φανεί αν είναι πετυχημένη ή αποτυχημένη στους τελικούς της Basket League.

Ο νικητής θα έχει αφήσει πίσω του τα όποια προβλήματα μπορεί να αντιμετώπισε και θα μπορεί να απολαύσει τις δάφνες του τίτλου. Ο χαμένος θα δεχθεί κριτική θα αναλυθούν ακόμα περισσότερο τα λάθη, ενώ το καλοκαίρι δεν θα είναι και τόσο... ήρεμο. Παναθηναϊκός εναντίον Ολυμπιακού, λοιπόν, για 13η συνεχόμενη χρονιά, με τους «πράσινους» να έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας και να «φλερτάρουν» με κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία ομάδα στο παρελθόν. Να κατακτήσει τον τίτλο όντας αήττητος με ρεκόρ... 34-0!

Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός θυμίζει λίγο τον... Παναθηναϊκό της περσινής σεζόν. Είναι το αουτσάιντερ, τόσο λόγω ντεζαβαντάζ έδρας, αλλά λόγω και της συνολικής εικόνας που έχει παρουσιάσει συνολικά την φετινή σεζόν. Πριν από έναν χρόνο και μετά την ιστορία με το πούλμαν, οι «πράσινοι» ... έβραζαν στο ίδιο καζάνι, αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν... άλλα ματς οι τελικοί. Ένα νέο πρωτάθλημα.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι οι τελικοί είναι “κάτι... παραπάνω από ένα πρωτάθλημα”. Απλούστατα, δεν διακυβεύονται μόνο ένας τίτλος, μία «κούπα», ένα γλέντι, μία αποθέωση, ένας αριθμός στις κατακτήσεις ή ένα λάβαρο στην οροφή του γηπέδου. Ουσιαστικά δρομολογεί όλες τις εξελίξεις και κρίνει την παραμονή παικτών και προπονητών, όπως επίσης και την θέση στην οποία θα βρίσκονται οι διοικήσεις των ομάδων. Αλλιώς θα διαπραγματευτεί μία ομάδα ως πρωταθλήτρια και αλλιώς ως χαμένη. Αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις οι παίκτες όσον αφορά τα χρήματα που ζητήσουν για ανανέωση όντας πρωταθλητές και αλλιώς όντας... δεύτεροι.

Αλλιώς θα πάνε οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να κάνουν τις προσφορές τους σε παίκτες και προπονητές με το τρόπαιο του πρωταθλητή στα γραφεία και αλλιώς εάν και εφόσον είναι οι ηττημένοι της υπόθεσης.

ΥΓ: Τώρα θα πείτε... «για τα όσα συνέβησαν με την ΚΕΔ, τις επιστολές, το μπάχαλο που επικράτησε, δεν θα γράψετε τίποτα;» Η απάντηση; Όχι! Μας ενδιαφέρει ΜΟΝΟ το αγωνιστικό κομμάτι και γι' αυτό θα ΠΡΕΠΕΙ να ασχολούνται όλοι.