Μόνο θαυμασμός γι' αυτή την ομάδα

ellada eurobasket
Η Εθνική ομάδα κατέλαβε τελικά την τέταρτη θέση στο Ευρωμπάσκετ, χάνοντας στον μικρό τελικό από το Βέλγιο (78-45), αλλά το «ταμείο» σ’  αυτή τη διοργάνωση θεωρείται κερδοφόρο για την Ελλάδα.

Είναι τέταρτη στην Ευρώπη και του χρόνου θα είναι παρούσα σο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτό μετράει και η προσπάθειά της δεν μετριάζεται από τον τελευταίο της αγώνα.

Όπως δήλωσε και η Εβίνα Μάλτση, «εμείς ανεβάσαμε τον πήχη μετά την πρόκριση στην τετράδα, γι αυτό υπάρχει και μία πικρία. Όμως δεν παύει να είναι μία μεγάλη επιτυχία η τέταρτη θέση για αυτή την ομάδα». 

Ποιος περίμενε στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, ότι τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά θα έφταναν στο σημείο να διεκδικούν ένα μετάλλιο. Ο πρωταρχικός στόχος ήταν η πρόκριση στην οκτάδα, ώσπου ήρθε και η δεύτερη υπέρβαση με την παρουσία της στην τετράδα.

Η Ελλάδα αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη του Ευρωμπάσκετ και έχασε στον μικρό τελικό από μία άλλη ανερχόμενη δύναμη, όπως είναι το Βέλγιο, με σπουδαίες παίκτριες στις τάξεις του.

Όπως τόνισε και ο προπονητής Κ. Κεραμιδάς «η ομάδα άδειασε μετά την υπεροπροσπάθεια» κι αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Εναντίον του  Βελγίου εμφανίστηκε χωρίς δυνάμεις και η αστοχία της κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα (14/38 δίπ., 2/20 τρίπ.).

Από νωρίς ο αγώνας έχασε το ενδιαφέρον του και δεν αντέχει σε κριτική, μιας και εξελίχθηκε σε μονόλογο από την πλευρά του Βελγίου.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 40-29, 61-36, 78-45.

ΒΕΛΓΙΟ (Μέσταγκ): Λίνσκενς 9, Μέσταγκ Κ. 18 (3), Ντελαέρε, Χέντρικς 2, Σαρπρό 3, Μέσεμαν 15, Βάουτερς 14 (8 ριμπ.), Μέσταγκ, Γκέλντοφ 3, Ναουβελάερς, Βανλό 9 (3), Ράμαν 5.

ΕΛΛΑΔΑ (Κεραμιδάς): Σταμολάμπρου, Σταμάτη 2, Λύμουρα, Σπυριδοπούλου 1, Μάλτση 13 (1.), Νικολοπούλου 3, Σωτηρίου 2, Κοσμά, Σπανού 6, Καλτσίδου 6, Χριστινάκη 3 (1), Φασούλα 9.