Υπόκλιση στις 12 Θεές (pics)

ellas toyrkia panhgyriki vasiki

Ιστορική νίκη και τετράδ. Τρελαίνει κόσμο αυτή η Εθνική ομάδα γυναικών, που για πρώτη φορά στην ιστορία προκρίθηκε στην τετράδα της Ευρώπης και διεκδικεί πλέον ένα μετάλλιο, ενώ εξασφάλισε και τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ούτε η κούραση, ούτε η πίεση στάθηκαν ανασταλτικός παράγοντας για τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά, που διέλυσαν στον προημιτελικό την Τουρκία με 84-55 (36-30).

Μία ομάδα με αξιοθαύμαστα αποθέματα δυνάμεων, μία ομάδα που δεν τα παρατάει, μία ομάδα που γράφει ιστορία.Το μουδιασμένο πρώτο δεκάλεπτο και το ξεκίνημα του δεύτερου που έδωσε στην Τουρκία ένα προβάδισμα με δέκα πόντους (22-12), δεν πτόησαν την Εθνική που με την είσοδο της Λύμουρα και τη «ζώνη» στην μυνα, άρχισε να βρίσκει ρυθμό.

lymoura

 

Η Λολίτα με καθαρό μυαλό, καθοδήγησε την ομάδα με ιδανικό τρόπο και με την άνοδο της Εβίνα Μάλτση, αλλά και τις βοήθειες από Χριστινάκη, Φασούλα, η ελληνική ομάδα πέτυχε στο διάστημα αυτό 26 πόντους και έκλεισε το ημίχρονο με 36-30.Γεμάτες αυτοπεποίθηση και πάθος οι Ελληνίδες συνέχισαν να έχουν προσήλωση την άμυνα και πολλές λύσεις στην επίθεση.

Η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει, καθώς η Εθνική ήταν εύστοχη και έξω από τα 6.75 μ. και να δίνει μεγαλύτερη σιγουριά. Η Λύμουρα και η Μάλτση με δύο τρίποντα έφτασαν το +17 και το ματς μετατράπηκε στη συνέχεια σε μονόλογο.

Η Χριστινάκη και η Φασούλα εκτόξευσαν τη διαφορά στους 29  πόντους (81-52) και με πατημένο το γκάζι, ήρθε ο μεγαλύτερος θρίαμβος, μέχρι τον επόμενο.

Η άμυνα και η πολυφωνία στην επίθεση με την παραγωγικότητα να ξεπερνά  τους  80 πόντους (ρεκόρ)  στοιχειοθετούν την καλύτερη εμφάνιση της ελληνικής ομάδας για 30 λεπτά.

ellas tourkia malts

Η αρχηγός Εβίνα Μάλτση που στο πρώτο δεκάλεπτο πέτυχε μόνο δύο πόντους, τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους (6/13 δίπ., 3/6 τρίπ., 4/4 βολ.) ήταν πρώτη ριμπάουντερ (10) και έδωσε 2 ασίστ.

Η αλάνθαστη Λύμουρα με τις 10 ασιστ, ένα κλέψιμο, ήταν η παίκτρια που γύρισε το παιχνίδι, ενώ η απόδοση όλων των κοριτσιών ήταν ονειρική.

Τα δεκάλεπτα: 10-15, 336-30, 57-40, 84-55.

ΕΛΛΑΔΑ:  Σταμολάμπρου 6 (2), Σταμάτη, Λύμουρα 7 (1), Σπυροπούλου3 (1), Σωτηρίου 3 (1), Κοσμά, Σπανού 11, Μάλτση 25 (3), Καλτσίδου 10 (3), Χριστινάκη 9 (1), Φασούλα 6.

ellas tourkia kaltsidou

maltsi shmaia