Λαμπερή παρουσίαση, λαμπερές παρουσίες, λαμπερό μέλλον (vids)

3418144 131158

Η ΕΟΚ παρουσίασε και επίσημα την συνεργασία της με τον ΟΠΑΠ στα Άνω Λιόσια παρουσία «θρύλων» που αγωνίστηκαν με την γαλανόλευκη.

Στην παρουσίαση της νέας χορηγίας της ΕΟΚ με τον ΟΠΑΠ που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο των Άνω Λιοσίων, δόθηκε η αφετηρία της συνεργασίας των δύο πλευρών. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» βετεράνοι θρύλοι της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ, ενώ παρουσιάστρια ήταν η Εβίνα Μάλτση.

Συγκεκριμένα στο event υπήρξε έντονη η σύνδεση των γενεών της Εθνικής με τους Παναγιώτη Φασούλα, Φάνη Χριστοδούλου, Νίκο Φιλίππου, Νίκο Σταυρόπουλο, Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Γιώργο Σιγάλα, Δημήτρη Παπανικολάου, Γιώργο Καλαϊτζή, Κώστα Παταβούκα, Γιάννη Καλαμπόκη, Βασίλη Σούλη, Νίκο Λινάρδο, Γιάννη Μπουρούση, Κώστα Τσαρτσαρή, Θοδωρή Παπαλουκά αλλά και φυσικά τους Δήμο Ντικούδη και Ευθύμη Ρεντζιά -που είναι μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας, να δίνουν μία άλλη «πνοή».

 

 

Εκ μέρους της Εθνικής ομάδας γυναικών στην εκδήλωση ήταν οι Σοφία Κλιγκοπούλου, Τούλα Καλέντζου και Άννυ Κωνσταντινίδου, υπεύθυνη του τμήματος γυναικών που δήλωσε: «Όλοι προσδοκούμε αυτή η συνεργασία να μακροημερεύσει και να συνοδευτεί από επιτυχίες. Η ΕΟΚ θα συνεργαστεί με τον ΟΠΑΠ που θα γίνει ο νέος μας συμπαίκτης στις εθνικές ομάδες. Είναι μια στρατηγική συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος. Κοινή στόχευση είναι η ανάπτυξη του μπάσκετ με την κοινωνική προσφορά. Θα υπάρξει πλήθος κοινωνικών δράσεων και εξυπακούεται ότι επιθυμία μας είναι να συνδυαστεί αυτή η συνεργασία με νέες αθλητικές διακρίσεις. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αθλήτριες είναι μεταξύ των κορυφαίων στην Ευρώπη και θέλουμε να τους παρέχουμε όλα τα εχέγγυα. Είμαστε βέβαιοι πως μαζί με τον ΟΠΑΠ θα ζήσουμε τις νέες επιτυχίες του αθλήματος στη χώρα».

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, πήρε τον λόγο και εστίασε στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ και των εθνικών ομάδων που τέθηκε ωςστόχος της νέας χορηγικής συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ.

Ο Οδυσσέας Χριστοφόρου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ΟΠΑΠ μίλησε για το έργο που θα αναλάβουν από κοινού ΟΠΑΠ και ΕΟΚ για την ανακαίνιση δύο παιδιατρικών νοσοκομείων αναφέροντας πως: «Τo timing της συνεργασίας είναι σημαδιακό. Πέρασαν 35 χρόνια από την επιτυχία του '87. Μαζί θα το οδηγήσουμε και πάλι στην ελίτ του παγκοσμίου μπάσκετ. Μαζί με την ΕΟΚ θα στηρίξουμε την πλήρη ανακαίνιση δύο παιδιατρικών νοσοκομείων». Ενώ από την μεριά του, ο Γιάννης Ρόκας, επικεφαλής marketing του ΟΠΑΠ τόνισε ότι: «Οι άνθρωποι της ΕΟΚ έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη σε πολλά επίπεδα και σίγουρα στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ενεργοποίησης της νέας γύρω από το μπάσκετ. Η συνεργασία θα έχει αρχικά τριετή ορίζοντα και οι Εθνικές ομάδες δεν θα παίζουν ποτέ μόνες τους».

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Λευτέρης Μαντζούκας και Μάντυ Αναστασοπούλου ήταν τα πρόσωπα που παρουσίασαν φανέλες της Εθνικής ανδρών, νέων και γυναικών αντίστοιχα.