Με την αύρα Μπουρούση, Βασιλόπουλου η Εθνική ομάδα

etniki parathyra

Μόνο ο Γιάννη Μπουρούσης θυμίζει την Εθνική ομάδα του καλοκαιριού που πήρε μέρος στο Ευρωμπάσκετ. Οι υπόλοιποι παίκτες που κλήθηκαν από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Θανάση Σκουρτόπουλο είναι ένα κράμα παλαιών και νέων παικτών που δεν αγωνίζονται στην ευρωλίγκα και θα σηκώσουν το βάρος στον προκριματικό όμιλο για το Μουντομπάσκετ του 2019 στην Κίνα.

Για τα περιβόητα «παράθυρα» της FIBA, η πρώτη συγκέντρωση έγινε στο ΟΑΚΑ με παρόντες τους Γιάννη Μπουρούσης, Παναγιώτη Βασιλόπουλος, Δημήτρη Μαυροειδής, Γιάννη Αθηναίου, Χάρη Γιαννόπουλος, Δημήτρη Κατσίβελης, Κωνσταντίνο Μήτογλου Γιαννούλη Λαρεντζάκης, Αντώνη Κόνιαρης, Νίκς Γκίκας, Βασίλη Μουράτος, Βασίλη Χρηστίδης, Χρήστο Σαλούστρος, Γιώργο Τσαλμπούρης, Ντούσαν Σάκοτα και Βαγγέλη Μαργαρίτης.

Η παρουσία του Γιάννη Μπουρούση σε συνδυασμό με την επιστροφή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στην Εθνική ομάδα, δίνουν και μία αύρα από τις μεγάλες επιτυχίες της «επίσημης αγαπημένης» το 2005 και 2006.

Ο πρώτος αγώνας του ομίλου γίνεται την Παρασκευή (24/11) στο Λέστερ με την Μ. Βρετανία και στις 27/11 στα «Δυο Αοράκια» αντιμετωπίζει το Ισραήλ.  Άλλους δύο αγώνες με την Εσθονία και τη ρεβάνς με τη Μ. Βρετανία θα δώσει στις 23 και 25 Φεβρουαρίου.