"Εις το επανιδείν..."

printezis papanikolaou

Με κοινή δήλωσή τους, οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού ανακοίνωσαν ότι δεν θα ενισχύσουν την Εθνική ομάδα στους προσεχείς αγώνες της προκριματικής του Παγκοσμίου κυπέλλου 2019.

Συγχρόνως, με την κίνησή τους αυτή, καλύπτουν και την ομάδα τους από το ενδεχόμενο της τιμωρίας (αφαίρεση βαθμών), αφού δεν απαγορεύει αυτή τη συμμετοχή παικτών της στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά είναι προσωπική απόφαση των ίδιων των διεθνών. Όλα αυτά φυσικά στην περίπτωση που ο Ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος τους καλέσει για τους προσεχείς αγώνες με Μ. Βρετανία (24/11) και Ισραήλ (27/11).

Στη δήλωσή τους οι Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν δηλωθεί στη FIBA  για τα περιβόητα «παράθυρα» των προκριματικών του «Μουντομπάσκετ», καθώς και οι Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, υποστηρίζουν ότι:

"Από την παιδική μας ηλικία, είμαστε πάντοτε παρόντες στο κάλεσμα των Εθνικών μας Ομάδων, παραμένοντας για ολόκληρες εβδομάδες μακριά από τις οικογένειές μας, χωρίς να υπολογίσουμε την κόπωση ή τον κίνδυνο κάποιου τραυματισμού. Στην πραγματικότητα, έχουμε αντιμετωπίσει αρκετούς τραυματισμούς και έχουμε αγωνιστεί με αυτούς, όποτε και εάν μας ζητήθηκε. Τούτο, είναι γνωστό ότι το πράττουμε με περίσσια αγάπη, σεβασμό και αυταπάρνηση, γι’ αυτόν, άλλωστε, τον λόγο, ουδέποτε διαμαρτυρηθήκαμε ή  λιγοψυχήσαμε.

Ωστόσο, ενόψει των αλλαγών που επήλθαν στο παγκόσμιο αγωνιστικό καλεντάρι, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε σε όλους ότι αποφασίσαμε να μη συμμετάσχουμε στις αποστολές των Εθνικών μας Ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Όπως γίνεται εύλογα αντιληπτό, κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι πραγματικά αδύνατον και άκρως αντιεπαγγελματικό να απουσιάσουμε από τις ιδιαίτερα σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας στην Euroleague, την ίδια στιγμή, μάλιστα, που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη χάσει το μεγαλύτερο μέρος της καλοκαιρινής προετοιμασίας, λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων που είχαμε για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2017.

Ευελπιστούμε, σύντομα, η κατάσταση να εξομαλυνθεί, ώστε να είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε και πάλι από κοντά τις προσπάθειες των Εθνικών μας Ομάδων».