Σλούκας: «Κριτική στο τέλος, η ομάδα συνεχίζει»

σλούκι

Ο Κώστας Σλούκας υπογράμμισε ότι κανείς μέσα από την ομάδα δεν θέλει να βλέπει την ομάδα να παίζει έτσι, στάθηκε στην πολύ καλή εεμφάνιση πολλών παικτών και κατέληξε λέγοντας ότι κριτική πρέπει να γίνει στο τέλος. 

«Μετά τη χθεσινή απογοητευτική ήττα υπήρχε απογοήτευση στην αποστολή. Προβληματίζει η εμφάνισή μας. Δεν θέλει κανείς να παίζει έτσι. Ερχόμαστε εδώ επειδή το θέλουμε, αγαπάμε την Ελλάδα. Όλοι καταθέτουν την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο. Δείξαμε χαρακτήρα, παίξαμε για όλους. Θέλω να πιστεύω ότι πάμε στην Κωνσταντινούπολη όλοι μαζί ενωμένοι. Παίζουμε για την περηφάνια όλων και τη δική μας. Είμαστε καλοί παίκτες» δήλωσε αρχικά ο Σλούκας και συνέχισε:

«Στη συνέχεια, για την πίεση που υπάρχει, είπε: «Υπήρχε πίεση, όπως σε κάθε παιχνίδι. Διαχειριστήκαμε καλύτερα την πίεση. Η Πολωνία έχει καλή ομάδα. Ελέγξαμε το παιχνίδι αρκετά καλά. Βάλαμε μεγάλα καλάθια. Είναι ένα καλό πρώτο βήμα να ξεκουραστούμε και να συζητήσουμε. Έχουμε να πούμε πολλά. Η ομάδα είναι ενωμένη, αυτό να το ξέρετε».

Για την άμυνα της ομάδας τόνισε: «Η άμυνά μας ήταν "εκεί". Στο 5-5 δεν δεχθήκαμε εύκολα καλάθια. Μας βγήκαν τα κοντά σχήμα. Οι ψηλοί έπαιξαν με δύναμη και πάθος. Βάλαμε και κάποια εύκολα σουτ. Νομίζω ότι είμαστε καλοί σουτέρ. Έχουμε χάσει αρκετά σουτ. Ακόμα και ο Νικ είδατε ότι μπορείτε να σκοράρει. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Συνεχίζουμε ενωμένοι να πάμε να παίξουμε την Λιθουανία».

Και υπογράμμθσε: «Θεωρώ ότι μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι πιο νωρίς. Ξεκινήσαμε καλά, όχι όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Αλλά και πάλι πήγαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω και δεχθήκαμε εύκολα καλάθια. Παίξαμε εκεί που πρέπει να χτυπήσουμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει και πιο εύκολα.

Έχουμε δυο μέρες να ξεκουραστούμε, το τουρνουά είναι επίπονο. Η Λιθουανία είναι πολύ καλή ομάδα, τερμάτισε 1η στον Όμιλο του Ισραήλ. Έχει αδυναμίες. Έχουμε ποιότητα και ταλέντο. Θα τα δώσουμε όλα. Πάμε στον δεύτερο στόχο».

Τέλος, σχετικά με την προσωπική του επίδοση υπογράμμισε: «Κανένας δεν αρνείται να βγει μπροστά. Έτυχε να σκοράρω εγώ και ο Νικ, που ήταν φανταστικός. Ο Μπουρούσης ήταν τρομερός, ο Παπαγιάννης φανταστικός. Ο Θανάσης έκανε αυτοθυσία. Πηγαίνουμε και συνεχίζουμε με όλους τους Έλληνες δίπλα μας. Στο τέλος θα γίνει η κρίτική που πρέπει. Αυτή τη στιγμή η ομάδα συνεχίζει».