Η ώρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

ellas maurovounio anteto

Χρήσιμα συμπεράσματα πρόσφερε ο τρίτος και πιο δυνατός φιλικός αγώνας της Εθνικής ομάδας στον προπονητή Κώστα Μίσσα.

Η νίκη (83-81) με αντίπαλο το Μαυροβούνιο δεν έχει τόση σημασία, όσο το γεγονός ότι απέναντι σε μία σκληρή και μαχητική ομάδα, διαπιστώθηκαν πράγματα που χρειάζονται βελτίωση και αυτό που επείγει είναι η προσαρμογή του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο άσος του Μιλγουόκι έδειξε ότι είναι θέμα χρόνου να βρει το ρυθμό του και να προσφέρει αυτά που περιμένουν όλοι. Δείγματα των δυνατοτήτων του και της προσφοράς στην ομάδα, μαζί με θέαμα, έγιναν αντιληπτά όσο περνούσε ο χρόνος, έστω κι αν ήταν ο πρώτος του αγώνας.

Ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο, ήταν αυτός που έδωσε ώθηση για να βρει λύσεις η Εθνική επιθετικά. Χρήσιμα για τον ίδιο και την ομάδα θα ήταν και τα δύο προσεχή ματς στο Λονδίνο, αλλά στο διάστημα αυτό ο Γιάννης έχει υποχρεώσεις με το ΝΒΑ στην Κίνα.

Ωστόσο, υπάρχει και ο δεύτερος αγώνας στο Βελιγράδι σήμερα (Παρασκευή 12/8, 10 μ.μ., ΕΡΤ-1) με τη Σερβία που θα έχει ακόμη μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας για την Ελληνική ομάδα. Αυτή τη φορά θα είναι παρών και ο Γιάννης Μπουρούσης, που έμεινε εκτός δωδεκάδας μαζί με τους Μήτογλου, Λαρεντζάκη.

Κι αν το ζητούμενο στις μέρες που απομένουν μέχρι την έναρξη του Ευρωμπάσκετ στις 31 Αυγούστου είναι η προσαρμογή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αυτός που συνεχίζει να εντυπωσιάζει είναι ο Νίκος Παππάς. Το Μαυροβούνιο με κορυφαίο τον ΝΒΑer Βούτσεβιτς, αποδείχθηκε ανταγωνιστικό για την Εθνική και διεκδίκησε τη νίκη μέχρι και την τελευταία επίθεση.

Δεκάλεπτα: 20-18, 36-38, 53-59, 81-83

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Τάνιεβιτς): Βούτσεβιτς 18, Μιχαήλοβιτς, Σέχοβιτς 3, Παβλίτσεβιτς, Ράντοντσιτς 3, Ντζουκάνοβιτς 5, Ράις 6, Τοντόροβιτς 3, Ντζούρισιτς 5, Ντούμπλιεβιτς 10, Μπάροβιτς 6, Ιβάνοβιτς 22

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλάθης 4, Σλούκας 11 (6 α), Παππάς 17 (3 α), Παπαγιάννης, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 9, Μάντζαρης, Αγραβάνης 7, Παπαπέτρου 1, Μπόγρης (5ρ), Αντετοκούνμπο Γ. 20 (9ρ, 3 α), Αντετοκούνμπο Θ.