Κουφός: «Ευλογία να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική»

koyfos

Ο Κώστας Κουφός υποστήριξε πως θα ήταν ευλογία για τον ίδιο να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Ελλάδας και εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες της «γαλανόλευκης».

Αναλυτικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της FIBΑ, ο Έλληνας σέντερ δήλωσε: Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι ένας απίστευτο... τέρας της φύσης. Τι άλλο μπορώ να πω;».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Είμαι ακόμα σχετικά μικρός. Επίσης, είμαι υγιής και δεν είχα ποτέ σοβαρούς τραυματισμούς. Πάντα παίζω 80+ παιχνίδια ανά σεζόν. Έχω ξεκινήσει στην αρχική πεντάδα σε πολλά ματς στην καριέρα μου και πάντα θέλω να βελτιώνω το παιχνίδι μου επιθετικά και αμυντικά. Είναι σημαντικό να κάνεις καλή προετοιμασία και να είσαι υγιής για να πας το παιχνίδι σου στο επόμενο επίπεδο. Αυτό ήθελα πάντα να κάνω».

Για την Εθνική Ομάδα: «Νομίζω πως είμαστε μια νεανική ομάδα που μπορεί να πάει μόνο προς τα πάνω. Έχουμε καλή βάση παικτών, έναν κορμό που μπορούμε να χτίσουμε πάνω του για να είμαστε ανταγωνιστικοί κάθε χρόνο. Πέρυσι ήμασταν μια σχετικά νέα ομάδα και μαθαίναμε πώς να παίζουμε ο ένας με τον άλλον».

Για το προολυμπιακό τουρνουά: «Πιστεύω πως τώρα είναι μια καλή ευκαιρία. Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να μην σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα. Θα πρέπει απλά να βάζουμε το σουτ, να μένουμε συγκεντρωμένοι και ταπεινοί».

Για το αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν προσωπικό του στόχο: «Σίγουρα, είναι στόχος για όλους να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρακολουθώ τους Ολυμπιακούς Αγώνες από παιδί. Αν περάσουμε, θα είναι πραγματική ευλογία για εμένα».

Για το τι θα πρέπει να κάνουν όλοι μετά την αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη από την Εθνική: «Θα πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα προς τα πάνω. Έχουμε παίκτες με ταλέντο που έρχονται. Νιώθουμε άνετα αναφορικά με το τι μπορούμε να πετύχουμε και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε, ώστε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται σε μελλοντικές διοργανώσεις».