Ο Κεραμιδάς στην Εθνική γυναικών

Αλλαγή στον πάγκο της Εθνικής γυναικών έγινε τελικά και η ΕΟΚ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο με τον Κώστα Κεραμιδά. Μ’  αυτόν διεκδικήσει την πρόκριση στους τελικούς του Ευρωμπάσκετ 2017. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Κεραμιδάς συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Ομοσπονδιακών προπονητών. Είχε θητεύσει και παλαιότερα στη Μεσογειακή ομάδα γυναικών, την Εθνική Νέων Ανδρών και την Εθνική Ανδρών,  στο Ευρωμπάσκετ του 2005 ως συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη.
Δίπλα στον 46χρονο προπονητή θα είναι η Ελένη Καφαντάρη που οδήγησε αυτό το καλοκαίρι την Εθνική Νέων Γυναικών στην Α΄ κατηγορία του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Οι υποχρεώσεις της Εθνικής Γυναικών αρχίζουν τον Νοέμβριο με τους αγώνες του προκριματικού ομίλου για τον Ευρωμπάσκετ του 2017. Αντίπαλοί της είναι η Ελβετία, η Ρωσία και η Βουλγαρία.
Θυμίζουμε πως η Εθνική Γυναικών θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Eurobasket 2017, όπου θα παλέψει για την πρόκριση απέναντι στην Ελβετία, τη Ρωσία και τη Βουλγαρία. Οι δύο πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 21/11 με την Ελβετία (εντός έδρας) κι εν συνεχεία στις 25/11 με τη Βουλγαρία (εκτός έδρας).
Ο Κώστας Κεραμιδάς γεννήθηκε στις 28.11.1969 στην Αθήνα. Το 1991 έκανε το πρώτο βήμα στους πάγκους, μέσω των τμημάτων υποδομής του Σπόρτιγκ. Έχει εργαστεί στις γυναικείες ομάδες της Αγία Παρασκευής, της Ακαδημίας Ηλιούπολης, του Αστέρα Εξαρχείων, των Εσπερίδων, του Σπόρτιγκ, του Παναθηναϊκού, της Σόλνα (Σουηδία). Έχει επίσης κοουτσάρει σε όλα τα επίπεδα σε ανδρικές ομάδες από τοπικές κατηγορίες (ΕΣΚΑ) ως την Α1 Ανδρών, όταν βρέθηκε στον πάγκο του Απόλλωνα Πάτρας. Η συνεργασία του με την ΕΟΚ δεν είναι η πρώτη, αφού έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής Νέων Γυναικών και βοηθός προπονητή στη Μεσογειακή Ομάδα Γυναικών και την Εθνική Νέων Ανδρών, ενώ ήταν συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Ευρωμπάσκετ 2005. Είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στις ΗΠΑ (Σικάγο και Ουόσινγκτον).
Η Ελένη Καφαντάρη γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1977 και είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση. Βρίσκεται στους… πάγκους από το 1995. Έχει εργαστεί στα τμήματα υποδομής στις ομάδες Αναγέννηση Νέου Ρυσίου, Άρης Θεσσαλονίκης, Παναθλητικός Συκεών, Μέγας Αλέξανδρος, Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Ήφαιστος, Παναθλητικός Συκεών. Έχει εργαστεί ως πρώτη προπονήτρια στις γυναικείες ομάδες της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου, Ποσειδώνα Ν. Μηχανιώνας, Ήφαιστος. Με την Αναγέννηση έφτασε στην Α1 Γυναικών το 2013, έφτασε στην 4η θέση του πρωταθλήματος το 2015 και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας την ίδια χρονιά. Από το 2014 είναι υπεύθυνη εθνικών ομάδων για τη Βόρεια Ελλάδα και προπονήτρια της Εθνικής Νέων Γυναικών με την οποία εξασφάλισε την άνοδος στην Α’ Κατηγορία φέτος το καλοκαίρι.