«Οι λεπτομέρειες ήταν με τους Ισπανούς»

1308264

Ο Φώτης Κατσικάρης υποστήριξε πως η Ελλάδα έχασε στις λεπτομέρειες που πήγαν με το μέρος της Ισπανίας στο τέλος.

Αρχικά, είπε: «Μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι, αλλά το χάσαμε στις λεπτομέρειες γιατί αυτές πήγαν στην πλευρά της Ισπανίας. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και είμαστε στεναχωρημένοι. Πάντα θα παλεύει αυτή τη ομάδα. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να κάνουμε το καλύτερο και να μπορέσει η Εθνική ομάδα να διεκδικήσει κάτι παραπάνω», δήλωσε αρχικά ο Φώτης Κατσικάρης και πρόσθεσε:

«Δεν το φοβηθήκαμε το παιχνίδι. Στο πλάνο που είχαμε σχεδιάσει, στο αμυντικό κομμάτι πήγαμε καλά. Εκτός από την αδράνεια στο πικ εν ρολ και κάποια ριμπάουντ που περιμέναμε από Μίροτιτς και Ρέγες. Η Ισπανία έπαιξε καλή άμυνα, που δεν είχε παίξει μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνά τους».

Και συνέχισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός: «Χάσαμε ένα παιχνίδι και από την άμυνα και την επίθεση. Κατεβάσαμε στους 73 πόντους την Ισπανία. Αλλά, λόγω κάποιων σουτ, λαθών και χαμένων βολών δεν μπορέσαμε να νικήσουμε. Η ομάδα ήταν πνευματικά έτοιμη, αλλά οι Ισπανοί έπαιξαν καλά αμυντικά. Πλέον, πρέπει γρήγορα να καταφέρουμε να πάρουμε τα παιχνίδια που έχουμε για να μπούμε στο προολυμπιακό».

Τέλος, ερωτήθηκε για τη διαιτησία: «Δεν είναι σωστή στιγμή να μιλήσουμε για τη διαιτησία. Οι διαιτητές δεν σφύριξαν το ίδιο στο βήμα του ΝΒΑ σε περιπτώσεις που το έκανε ο Γκασόλ. Ειδικά στη φάση του Αντετοκούνμπο στο τέλος, που θα μπορούσε να είχε μειώσει τη διαφορά».

Κουφός: «Υπερήφανοι ως Έλληνες»

Από την πλευρά του ο Κώστας Κουφός είπε:

«Παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά τα πράγματα πήγαν καλά για αυτούς. Ο Πάου είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Τώρα πάμε για το Προολυμπιακό τουρνουά. Είμαστε Έλληνες, είμαστε υπερήφανοι και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Ζήσης: «Πολύ δύσκολη μέρα»

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του αρχηγού της Εθνικής:

Δυστυχώς κάναμε πολύ κακό πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν στατικοί στην άμυνα και στην επίθεση, παίξαμε φοβισμένα και ήμασταν εκτός αγώνα. Στο τρίτο δεκάλεπτο αντιδράσαμε καλά με σωστές άμυνες και καλά ριμπάουντ. Δεν πήραμε μεγαλύτερη διαφορά όμως γιατί έπρεπε να καλύψουμε τη διαφορά από το πρώτο ημίχρονο.

Στο τέλος της τρίτης περιόδου και στην αρχή της τέταρτης ο Ρέγες με τις γνωστές κινήσεις και τη δύναμή του που κάνει τόσα χρόνια μας πλήγωσε. Γνωρίζαμε πως θα ήταν ματς 1-2 κατοχών. Ήταν λίγο πιο τυχεροί από εμάς και πήραν τη νίκη. Είναι πολύ δύσκολη ημέρα για εμάς αλλά από αύριο κοιτάζουμε το επόμενο ματς γιατί πρέπει να βρισκόμαστε στο Προολυμπιακό τουρνουά».