Πρώτη και καλύτερη αλλά...

1304173

Η Εθνική νίκησε και την Σλοβενία (83-72) τερματίζοντας πρώτη στον τρίτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ, αλλά δεν θα πρέπει να επαναλάβει το λάθος της... χαλάρωσης στο δεύτερο ημίχρονο διότι σε νοκ άουτ αγώνα, δεν θα υπάρχει ευκαιρία διόρθωσης του λάθους.

Τείνει να γίνει συνήθεια για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να πραγματοποιεί ένα καλό ημίχρονο, να ξεφεύγει και στη συνέχεια να χαλαρώνει. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβεί για κανέναν λόγο σε νοκ άουτ παιχνίδι, καθώς τότε η μπάλα θα ζυγίσει πολλά… κιλά και δεν θα είναι εύκολο να ξαναγυρίσει το μομέντουμ υπέρ των διεθνών μας…

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ξανά ονειρικό για την «Επίσημη Αγαπημένη». Παρά το γεγονός ότι οι Σλοβένοι είχαν την βοήθεια περίπου 4000 συμπατριωτών τους η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και μάλιστα ξέφυγε νωρίς-νωρίς με 8-2 για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με 23-17.

Η δεύτερη περίοδος θύμισε κάτι από το παιχνίδι της Ελλάδας με την Γεωργία, με τους διεθνείς να στήνουν το δικό τους… πάρτι και στις δύο πλευρές του παρκέ και να ανεβάζουν την διαφορά σε διψήφιες τιμές για να κλείσει τελικά το πρώτο μέρος με 46-31.

Στο τρίτο δεκάλεπτο υπήρξε μία χαλάρωση που δεν επιτρέπεται καθώς ξαναμπήκαν στο παιχνίδι οι Σλοβένοι μειώνοντας μέχρι τους πέντε πόντους (54-49), εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ενώ στο 33’ η διαφορά μειώθηκε μέχρι και τους δύο (62-60). Η συνέχεια ήταν ιδανική για την Εθνική, που βρίσκοντας επιθετικές λύσεις και κλείνοντας με τον Αντετοκούνμπο τον μέχρι τότε εκπληκτικό Μπλάζιτς άρχισε να χτίζει ξανά μία διαφορά για να φτάσει στο ροζ φύλλο αγώνα με 83-72.

Πλέον ο αγώνας με την Ολλανδία την Πέμπτη (10/9, 22.00) είναι βαθμολογικά αδιάφορος καθώς ήδη η Ελλάδα έχει τερματίσει στην πρώτη θέση του τρίτου γκρουπ και θα περιμένει να μάθει τον πρώτο αντίπαλό της στα νοκ άουτ, που θα είναι η ομάδα η οποία θα βγει τέταρτη στον τέταρτο όμιλο που λαμβάνει χώρα στη Λετονία.

Πρώτος σκόρερ για την ελληνική ομάδα ήταν ο εξαιρετικός Βασίλης Σπανούλης με 19 πόντους, ενώ στο ύψους τους στάθηκαν Πρίντεζης, Καλάθης, Μπουρούσης, Ζήσης αλλά και Κουφός. Από την πλευρά των ηττημένων πάλεψε ο Μπλάζιτς (27 π.) μαζί με τον Ζόραν Ντράγκιτς (22 π.).

Δεκάλεπτα: 23-17, 46-31, 62-53, 83-72

Ελλάδα (Φώτης Κατσικάρης): Μπουρούσης 11, Ζήσης 10 (1), Σπανούλης 19 (3), Καλάθης 12, Περπέρογλου 2, Σλούκας, Καϊμακόγλου, Κουφός 10, Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο 3

Σλοβενία (Γιούρι Ζντοβτς): Γιοκσίμοβιτς 2, Πρέπελιτς 1, Μπλάζιτς 27 (4), Νίκολιτς, Ντράγκιτς 22 (2), Ζούπαν 5, Μπάλαζιτς 2, Όμιτς 4, Κλόμπουτσαρ 2, Σλόκαρ 7 (1)