Κέρδισε και τον «Παπ»

pap basketnews

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια για το τουρνουά της Ξάνθης πανηγύρισε η Εθνική Ελλάδος που διέλυσε την Βοσνία με 83-44 έχοντας μεγάλο κέρδος τον εξαιρετικό Κώστα Παπανικολάου.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ξεκουράστηκαν οι Βασίλης Σπανούλης και Στράτος Περπέρογλου καθώς αμφότεροι έμειναν εκτός δωδεκάδας και παρακολούθησαν τον αγώνα με πολιτικά.

Το ευχάριστο νέο για τον Φώτη Κατσικάρη ήρθε από τον Κώστα Παπανικολάου. Ο 25χρονος φόργουορντ των Ντένβερ Νάγκετς άφησε πίσω του τις κακές εμφανίσεις των προηγούμενων φιλικών και ήταν ο κορυφαίος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Πάντως το καλύτερο τεστ για την Εθνική από το συγκεκριμένο τουρνουά θα είναι το αυριανό (23/8) παιχνίδι με τη Ρωσία, καθώς η Βοσνία είναι πολύ αδύναμη κάτι που είχε φανεί και στην πρεμιέρα.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική μετά το πρώτο ημίχρονο. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η Εθνική παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο στην άμυνα, ενώ και στην επίθεση ήταν αρκετά καλή…

Στο 20’ ο φωτεινός πίνακας έγραφε 34-22. Αυτό που ακολούθησε στο δεύτερο μέρος ήταν η… κατηφόρα.

Οι διεθνείς έκαναν ό,τι ήθελαν και στις δύο πλευρές με αποτέλεσμα να εκτοξεύσουν τη διαφορά κλέβοντας πολλές μπάλες και σκοράροντας εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό.

Κάπως έτσι διαμορφώθηκε και το τελικό σκορ το οποίο δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για την ομάδα που κυριάρχησε στο παρκέ.

Δεκάλεπτα: 18-11, 34-22, 56-34, 83-44