Έχει δρόμο ακόμη


Η Εθνική  ομάδα έχασε από την Τουρκία με 73-64 στον δεύτερο αγώνα που έδωσε στην Κωνσταντινούπολη και ο Φώτης Κατσικάρης έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα, με τη χρησιμοποίηση αρκετών σχημάτων. Ήταν το πιο δυνατό τεστ για την ελληνική ομάδα, η οποία χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή και διάρκεια στο παιχνίδι της. Κάτι που αναμένεται να φανεί στα δύο επόμενα τουρνουά στην Ξάνθη και το ΟΑΚΑ.
Για ένα ημίχρονο η Εθνική είχε καλό ρυθμό, αλλά στη συνέχεια η πιο έτοιμη Τουρκία, αντέδρασε και στο τελευταίο δεκάλεπτο με περισσότερη φρεσκάδα, έφτασε στη νίκη. Στο διάστημα αυτό η ελληνική ομάδα είχε πρόβλημα στην επίθεση και το επιμέρους σκορ ήταν 21-14.
Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν η πιο αξιόπιστη λύση επιθετικά, απέναντι σε μία άμυνα που έβαλε δυσκολίες και το παιχνίδι της ελληνικής ομάδας βασίστηκε σε περιφερειακές ενέργειες.

Δεκάλεπτα: 19-21, 39-35, 52-50, 73-64

ΤΟΥΡΚΙΑ (Αταμάν): Μπαλμπάι 2, Γκιουλέρ 2, Οσμάν 11, Χερσέκ 5, Ιλιασόβα 9, Ερντέν 15, Μαχμούτογλου 11, Σαβάς 6, Μπατούκ, Ντίξον 12, Αλντεμίρ, Σιπάχι.

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 21 (8ρ, 4 α), Ζήσης 9, Σπανούλης 5, Καλάθης 6, Περπέρογλου 4, Σλούκας, Αντετοκούνμπο 3, Καϊμακόγλου, Κουφός 4, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης, Σαρικόπουλος.