Κατσικάρης: «Οι παίκτες είναι στην υπηρεσία της ομάδας»

O Φώτης Κατσικάρης έμεινε ικανοποιημένος από τη διάθεση των παικτών στο δεύτερο φιλικό της Εθνικής κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ενώ εξήγησε ότι πάνω απ' όλα είναι η ομάδα!

«Συμπληρώσαμε δύο εβδομάδες από την αρχή της προετοιμασίας κι είχαμε προγραμματίσει αυτά τα φιλικά, το προπονητικό στο Βέλγιο κι αυτά τα δύο συνεχόμενα στο τουρνουά της Τουρκίας, για να κλείσει ένας κύκλος με μεγάλη ένταση. Πολλές φορές κάναμε και διπλές προπονήσεις. Είμαστε σε πολύ καλό σημείο, αναφορικά με το πλάνο που είχαμε ετοιμάσει, για το πώς θα είμαστε τη δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας μας» δηλωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής μιλώντας στην ΕΡΤ και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Οι παίκτες δεν είναι έτοιμοι να παίξουν συνεχόμενα λεπτά. Το φιλικό πήγε καλά. Όταν δώσουμε και τα φιλικά στην Ελλάδα και παίξουμε σε πιο ξεκάθαρες καταστάσεις και θα δούμε και ποια θα είναι η δωδεκάδα για το Ευρωμπάσκετ. Είναι ρόστερ πολύ γεμάτο».

Για να καταλήξει όσον αφορά το γεμάτο ρόστερ: «Αυτό είναι και πολύ καλό, αλλά θέλει και ιδιαίτερη μεταχείριση και διαχείριση διαφορετικών παικτών και προσωπικοτήτων. Παίκτες που έχουν άλλο ρόλο στην ομάδα τους πρέπει να είναι έτοιμοι πνευματικά για διαφορετικό ρόλο στην Εθνική. Θα πρέπει να καταλάβουν και οι παίκτες που έρχονται από το ΝΒΑ ότι στην Εθνική είναι αλλιώς τα πράγματα.

Είναι στην υπηρεσία της ομάδας όλοι, όχι η ομάδα στις υπηρεσίες των παικτών. Η Βοσνία μπορεί να μην έχει σούπερ ταλέντο, αλλά παίζει δυνατά, στα όρια του φάουλ. Θα είναι διαφορετικός αντίπαλος η Τουρκία (15/08, 19.00), με περισσότερο ταλέντο. Το Βέλγιο που παίξαμε είναι φορμαρισμένο αυτό τον καιρό. Η ομάδα μας θα είναι καλύτερη αύριο, το ζητούμενο είναι να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι».