Βάζει μπροστά τις μηχανές...

Τόσο ο Φώτης Κατσικάρης, όσο και οι διεθνείς παίκτες έλεγαν συνέχεια ότι το ματς με το Βέλγιο ήταν... προπονητικού χαρακτήρα και ότι από τουρνουά της Κωνσταντινούπολης και μετά , η Εθνική ομάδα θα έδειχνε μέρος από τις πραγματικές της δυνατότητες. Ε, κάτι θα ήξεραν...

Απέναντι στη Βοσνία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσίασε τελείως διαφορετικό πρόσωπο και έμοιαζε ότι άρχισε να... ζεσταίνει τις μηχανές της ενόψει των επόμενων φιλικών και του «μονταρίσματος» που επιχειρεί ο ομοσπονδιακός προπονητής. Όχι ότι είναι σε θέση να βγάλει συμπεράσματα. Κάθε άλλο. Απλά οι παίκτες της Εθνικής έδειξαν περίσσια διάθεση σε άμυνα και επίθεση, κάτι που αποτυπώθηκε στο έπακρο στο παρκέ.

Αρκετές φάσεις «δουλεμένες» στην προπόνηση, αυτοματισμοί, συστήματα που «έβγαιναν» και καλές συνεργασίες ήταν τα στοιχεία που έδειξε η Εθνική στο δεύτερο φιλικό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Το 78-60 αποτυπώνει στο έπακρο το πάνω χέρι που είχαν οι διεθνείς μας, αν και στο δεύτερο ημίχρονο επήλθε η... φυσιολογική χαλάρωση.

Ο δείκτης του σκορ είχε φτάσει και στο +28 στα τέλη της τρίτης περιόδου (55-27 στο 27') αλλά στη συνέχεια η «γαλανόλευκη» έριξε ρυθμούς. Κάτι που είναι λογικό σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας, αφού οι παίκτες της ομάδας υπολείπονται αγωνιστικού ρυθμού. Ο Φώτης Κατσικάρης πραγματοποιούσε συνέχεια αλλαγές και κανείς διεθνής δεν έμενε στο  παιχνίδι για περισσότερο από τέσσερα λεπτά συνεχόμενα.

Οι Βόσνιοι του Ντούσκο Ιβάνοβιτς το εκμεταλλεύτηκαν και μείωσαν το σκορ σε 63-54 με ένα επιμέρους 27-8 αλλά ήταν στο χέρι της Εθνικής να αυξήσει εκ νέου τη διαφορά μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εκείνος που οδήγησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο σκοράρισμα, ενώ πρόσφερε και εντυπωσιακές φάσεις στην άμυνα, «σταματώντας» τους Βόσνιους με εντυπωσιακά μπλοκ. Στα αξιοσημείωτα η εμφατική επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη, όπως και οι επιθετικές λύσεις που μπορεί να προσφέρει ο Στράτος Περπέρογλου από την περιφέρεια.

Επιπλέον είναι δεδομένο, πλέον, ότι η Εθνική παρουσιάζεται αρκετά «γεμάτη» μέσα στα καλάθια μετά και την επιστροφή του Κώστα Κουφού στην Εθνική. Μαζί με τον Μπουρούση συνυπάρχουν αρμονικά στο ρόστερ, με τον έναν να συμπληρώνει τον άλλον ιδανικά!

Η Εθνική αντιμετωπίζει το Σαββάτο (15/8, 19:00, ΕΡΤ 2) την Τουρκία.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 41-27, 62-41, 78-60

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 5 (9ρ.), Ζήσης 4, Σπανούλης 10 (3ασ.), Καλάθης 3 (3 αα.), Περπέρογλου 11 (4ασ.), Σλούκας 6, Αντετοκούνμπο 13 (3ρ., 3κοψ.), Καϊμακόγλου, Κουφός 10 (5ρ.), Πρίντεζης 3, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Γιάνκοβιτς 3.

Βοσνία Ερζεγοβίνη (Ιβάνοβιτς): Πάσαλιτς, Μπούζα, Στιπάνοβιτς, Σούταλο 19, Γιόσιλο 3, Μπάβτσιτς 8, Γκόρντιτς, Κικάνοβιτς 15, Πέρσιτς, Γκλόγκοβατς, Μιλόσεβιτς 7, Ρένφροε 5