Ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας

Με 14 παίκτες αναχωρεί αύριο (13/8) η Εθνική ομάδα για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα δώσει δύο φιλικούς αγώνες με Βοσνία/Ερζεγοβίννη και Τουρκία (οι αγώνες θα μεταδωθούν από την ΕΡΤ).

Από τους 16 παίκτες που είχε καλέσει ο Φώτης Κατσικάρης, αποκλείστηκε ο Γιάννης Αθηναίου, τον οποίο ευχαρίστησε το προπονητικό τιμ για τη βοήθεια που έδωσε στην μέχρι τώρα προετοιμασία της ομάδας, ενώ στην Αθήνα θα μείνει ο Δημήτρης Αγραβάνης ο οποίος παρουσίασε στομαχικές διαταραχές και σημάδια γαστρεντερίτιδας. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξαιτίας των ενοχλήσεων στο γόνατο ακολούθησε σήμερα ατομικό πρόγραμμα,, αλλά θα είναι κανονικά στην αποστολή.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας και τους προσεχεις φιλικούς αγώνες:

«Όπως έχουμε κάνει σαφές από την πρώτη ημέρα που δουλεύουμε μαζί, υπάρχει σχεδιασμός προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο στην έναρξη των αγώνων του Ευρωμπάσκετ. Πριν από το παιχνίδι στο Βέλγιο είχα επισημάνει ότι επρόκειτο για μια ευκαιρία να αλλάξουμε παραστάσεις και μετά τον αγώνα, ότι βρισκόμασταν στο 40% του βαθμού ετοιμότητας που απαιτείται. Τώρα πάμε στην Τουρκία για δύο δυνατά παιχνίδια, με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και την Τουρκία, όπου περιμένω να εμφανιστούμε καλύτεροι και ταυτόχρονα να δώσουμε την ευκαιρία στην ομάδα να παίξει με δύο σημαντικά στελέχη της, τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος έχει ενταχθεί στο κανονικό πρόγραμμα και τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος είχε απουσιάσει από το Βέλγιο. Σίγουρα μετά από αυτό το τουρνουά θα υπάρχουν περισσότερα σημεία αναφοράς για την πορεία της προετοιμασίας και θα στρέψουμε αμέσως την προσοχή μας στα επόμενα τεστ, στην Ξάνθη όπου πλέον θα πρέπει να αρχίσει να γίνεται εμφανής ο αγωνιστικός προσανατολισμός της ομάδας».