"Ανυπομονούσαμε να βρεθούμε μαζί"

Ενσωματώθηκε στην Εθνική ομάδα και ο  Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Φώτης Κατσικάρης συνεχίζει την προετοιμασία με όλους τους παίκτες τη διάθεσή του. Για τη δίψα να ξαναπαίξει στην εθνική ομάδα και την αφοσίωσή του σ΄ αυτή, ο νεαρόις ΝΒΑer μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

"Το βασικό είναι να παραμείνουμε σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας που αρχίσαμε ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι. Να συνεχίσουμε τις προπονήσεις μας σε δυνατούς ρυθμούς, να μπουν όλα τα παιδιά στο κλίμα και να ασχολούμαστε μόνο με τη δουλειά μας, να συγκεντρωθούμε στο μπάσκετ και να κάνουμε αυτά που μας λένε οι προπονητές μας. Αυτός είναι ο δρόμος για να μπορέσουμε να πάμε να κάνουμε κάτι καλό φέτος".

Όντας ένας πρωταγωνιστής φέτος στην ομάδα σου στο ΝΒΑ, υπήρχε χώρος στη σκέψη σου και για την Εθνική;

"Πάντα υπάρχει. Όποτε βρισκόμασταν με τον Κώστα τον Παπανικολάου, που μιλάμε και αρκετά και με τον Κουφό και τον Καλάθη λέγαμε να έρθει το καλοκαίρι και να βρεθούμε και σαν συμπαίκτες πια με την Εθνική. Είναι κάτι που το περιμέναμε και τώρα είμαστε εδώ και το ζούμε".

Το καλοκαίρι άρχισε με καλούς οιωνούς από την Εθνική Εφήβων, με τα παιδιά που είναι κοντά στη δική σου ηλικία να κερδίζουν ένα Πανευρωπαϊκό.

"Ήταν μια επιτυχία που μας έδωσε όλους μεγάλη χαρά. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια για όλη τους την προσπάθεια. Εμείς είμαστε κάτι διαφορετικό, μια άλλη ομάδα και όπως σου είπα, πρέπει να αφοσιωθούμε στο δικό μας κομμάτι, στη δική μας προσπάθεια για να τα πάμε όσο καλύτερα μπορούμε".

Η φιλοσοφία από όσα λες είναι να προχωράτε βήμα – βήμα μέχρι να δείτε ποιο θα είναι αυτό το καλύτερο...

"Έτσι είναι. Το να αρχίσουμε να λέμε και να γράφουμε ότι πάμε για μετάλλιο δεν εγγυάται τίποτα. Οι πράξεις και οι αγώνες θα δείξουν τι θα καταφέρουμε. Γι’ αυτό και λέω ότι ο στόχος είναι να συγκεντρωθούμε στη δουλειά, να μπούμε όλοι στο κλίμα, που μπαίνουμε μέρα με τη μέρα και να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε πέρυσι".