Ζόρικος όμιλος για Εθνική

Στον τέταρτο όμιλο της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ 2013 (4-19/9 στη Σλοβενία), κληρώθηκε η Εθνική μας ομάδα, με αντιπάλους τη Ρωσία, την Ιταλία, τη Φινλανδία, την Τουρκία και την Σουηδία. Οι αγώνες θα γίνουν στην πόλη Κόπερ.

Το... κακό της αρχικής κλήρωσης ήταν η Τουρκία που βγήκε από το πέμπτο γκρουπ και ήταν η δυνατότερη πιθανότητα, βάζοντας έναν μπελά παραπάνω στο κεφάλι των θεωρητικά ισχυρών που είχαν βγει από τα τρία πρώτα γκρουπ. Η Εθνική θα διεκδικήσει μια απί τις τρεις πρώτες θέσεις του ομίλου, προκειμένου να προκριθεί για τη δεύτερη φάση, όπου θα διασταυρωθεί με τους τρεις πρώτους του Γ' ομίλου που θα φιλοξενηθεί στο Τσέλιε. Εκεί συμμετέχουν η Ισπανία και οι Σλοβενία, Κροατία, Πολωνία, Γεωργία και Τσεχία. Πέρα των Ισπανών, κακή συγκυρία είναι και η Παρουσία των Σλοβένων, οι οποίο είναι οι διοργανωτές, άρα θα έχουν τον παράγοντα έδρα με το μέρος τους.

ΑΠό αυτόν τον όμιλο της δεύτερης φάσης, οι τέσσερις πρώτοι θα περάσουν στα προημιτελικά, όπου υπάρχουν νοκ - άουτ χιαστί παιχνίδια με την αντίστοια τετράδα του άλλου ομίλου.

Αυτός θα έχει δημιουργηθεί από τους τρεις πρώτους των Α' και Β' ομίλων που απαρτίζονται από τους:

Ο Α' (θαδιεξαχθεί στην Λουμπλιάνα, αλλά στη "Χάλα Τίβολι" και όχι στην Στόζιτσε Αρένα" που θα διεξαχθούν όλα τα ματς από τη β' φάση και μετά) από Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ουκρανία, Βέλγιο και Ισραήλ και ο Β' (θα διεξαχθεί στη Γιεζένιτσε) από τους Σκόπια, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Βοσνία, Λετονία και Σερβία με έντονη... βαλκανική αίσθηση.

Τη διαδικασία παρακολούθησαν από κοντά στα επιβλητικά σπήλαια της Ποστόινα, περισσότεροι από 600 άνθρωποι.Το παρών έδωσε και... η μασκότ της διοργάνωσης, ο Λίπκο. Οι... "δράστες" για τα γκρουπ που προέκυψαν ήταν επτά μεγάλες μορφές του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οι τρεις επίσημοι πρέσβεις της διοργάνωσης, που έχουν αναγορευτεί οι Σλοβένοι Ράσο Νεστέροβιτς, Πέτερ Βίλφαν και Ιβο Ντανέου, μαζί με τους ΑΛιόσα Ζόργκα, Χόρχε Γκαρμπαχόθα, Ιμπραήμ Κουτλουάι και Αλεξάντερ Βολκόφ.

Ο πρόεδρος της ομοσποδίας μπάσκετ της Σλοβενίας, Ρόμαν Βόιτσιτς, δήλωσε υπερήφανος που μπήκε στην τελική ευθεία το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που θα διοργαώσει στην ιστορία της η χώρα του.