«Πιο ανταγωνιστικοί από εδώ και στο εξής»

sfairo huge

Καθόλου ικανοποιημένος δεν ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την ήττα του Ολυμπιακού στην Μαδρίτη, αποδίδοντας τα αίτια της νέας αποτυχίας στην Ευρωλίγκα στην έλλειψη συγκέντρωσης.

«Συγχαρητήρια στην Ρεάλ για τη νίκη της. Έπαιξε καλά, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Πιστεύω πως ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πολύ σημαντικός στο να καθορίσει τον νικητή. Ελέγξαμε τον ρυθμό μόνο στην πρώτη περίοδο, εκεί όπου παίξαμε καλή άμυνα και υποχρεώσαμε την Ρεάλ σε άσχημα σουτ. Αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο και να πετύχουμε κάποια εύκολα λέι-άπ» δήλωσε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε:

«Στην αρχή της δεύτερης περιόδου επίσης ελέγξαμε τον ρυθμό. Προηγηθήκαμε με τέσσερις στην 2η περίοδο, αλλά μετά από αυτό χάσαμε την συγκέντρωσή μας σε μια κρίσιμη στιγμή. Η Ρεάλ είναι ομάδα που τιμωρεί κάθε λάθος που κάνεις. Σκόραραν μερικούς εύκολους πόντους στο τρανζίσιον και πήραν προβάδισμα μεγαλύτερο από αυτό που θα έπρεπε να τους επιτρέψουμε.

Στην αρχή της τρίτης και της τέταρτης περιόδου το παιχνίδι ανήκει στην Ρεάλ. Προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε στην διεκδίκηση της νίκης, αλλά δεν καταφέραμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Πέτυχαν εύκολους πόντους μετά από επιθετικά ριμπάουντ. Αυτό είναι το στυλ τους και η διαφορά πήγε ακόμα και στους 20»

Και κατέληξε: «Μετά από αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε και να μειώσουμε την διαφορά. Πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά και να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι μας στην Ευρωλίγκα, που πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί κι επιθετικοί για να επιστρέψουμε στις νίκες».