«Να περιορίσουμε την επίθεση της Ρεάλ»

sfairopoulos1

Ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια στην φετινή Ευρωλίγκα θα δώσει ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης (28/1, 9.45μ.μ.) στη Μαδρίτη, αφού θα φιλοξενηθεί από τη Ρεάλ στο... ριμέικ του περσινού τελικού της Ευρωλίγκας. 

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας στην Ευρωλίγκα με ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης στην έδρα της σε μια επανάληψη του περσινού τελικού της Ευρωλίγκας. Όμως, το φετινό παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με το περσινό. Και οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει αρκετά από τότε» δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής και συνέχισε:

«Η Ρεάλ εξακολουθεί να είναι το φαβορί στην έδρα της. Εμείς, όμως, είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το θετικό αποτέλεσμα. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια ομάδα που έχει μεγάλη παραγωγικότητα, σκοράρει 90 πόντους μέσο όρο στην έδρα της και εκείνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και να ξεκινήσουμε την αναμέτρηση από την άμυνα».

Να σημειωθεί ότι ο τεχνικός του Ολυμπιακού συμπεριέλαβε στην αποστολή, τόσο τον Ματ Λοτζέσκι, όσο και τον Κώστα Παπανικολάου. Ο Αμερικανός (με βελγικό διαβατήριο) φόργουορντ έχει ξεπεράσει την θλάση που τον ταλαιπώρησε, αλλά η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Αντίθετα, ο Παπανικολάου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο να ακολουθεί τις αποστολές τόσο για ψυχολογικούς λόγος, όσο και για να μπαίνει στο κλίμα της ομάδας. 

Τον λόγο πήρε και ο Γιάννης Αθηναίου, ο οποίος μίλησε με τη σειρά του για την αναμέτρηση στη Μαδρίτη: «Ξέρουμε πως έχουμε μπροστά μας μια ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή. Μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες στο ξεκίνημα του TOP-16, ακολούθησαν δύο ήττες και πλέον βρισκόμαστε στο 2-2 σε έναν όμιλο που κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Έτσι και το ματς απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι δύσκολο και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Και κατέληξε: «Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μια από τις πιο ισχυρές έδρες της Ευρώπης. Εμείς, όμως, πηγαίνουμε εκεί να κάνουμε το παιχνίδι μας. Θα πρέπει να πάμε το ματς στα δικά μας μέτρα, να παίξουμε την άμυνα που ξέρουμε και μπορούμε και να τους βγάλουμε από τον γρήγορο ρυθμό που τους αρέσει να παίζουν. Αυτό νομίζω είναι το “κλειδί” της αναμέτρησης».