Αποκλειστικά FIBA και οι Τούρκοι

basketballchl

 

Μετά την Ιταλία και την Γαλλία, τώρα και η Τουρκία αποφάσισε οι ομάδες της χώρας να παίξουν, από τη νέα αγωνιστική περίοδο, αποκλειστικά στις διοργανώσεις της FIBA.

Η Ιταλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ενημέρωσε τις ομάδες της χώρας, πως δεν πρόκειται να πάρουν την έγκρισή της για να συμμετάσχουν σε διοργανώσεις, που δεν υπάγονται στη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Το ίδιο συνέβη και με τους Γάλλους, ύστερα από συνάντηση των διοικούντων με τους αξιωματούχους της παγκόσμιας ομοσπονδίας, στο Λονδίνο.

Την ίδια απόφαση λοιπόν πήρε και η Τουρκία, καθώς όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της οι τουρκικές ομάδες της, πλην εκείνων που έχουν συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα, θα πάρουν μέρος στο νέο Basketball Champions League.

 

Η σχετική ανακοίνωση:

«Τον Μάρτιο η FIBA θα παρουσιάσει το πλάνο της για το Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ. Αυτή η ανακοίνωση σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η σημερινή δομή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων κρατάει πίσω το άθλημα και δεν το αφήνει να φθάσει εκεί που μπορεί. Ως μέλος της FIBA και χώρα που πρωταγωνιστεί στο μπάσκετ θέλουμε να οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις να διοργανώνονται από τη FIBA. Η γαλλική και η ιταλική ομοσπονδία έχουν εκφράσει παρόμοιες θέσεις πρόσφατα. Έχουμε συναντηθεί με πολλές από τις ομάδες κι έχουμε λάβει θετικά δείγματα. Οι ομάδες μας -εκτός από αυτές που είναι δεσμευμένες με την Ευρωλίγκα- θα πάρουν θέσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ. Αυτό το μονοπάτι θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη και επιτυχίες τις ομάδες τις ομοσπονδίες τα πρωταθλήματα και το μπάσκετ συνολικά». Το Basketball Champions League θα κάνει πρεμιέρα από τη νέα αγωνιστική περίοδο από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και θα παρουσιαστεί κι επίσημα στο Παρίσι το διήμερο 20-21 Μαρτίου.