Ζντόβτς: "Θέλουμε παίκτες να…τρώνε το παρκέ»

zntovts

 

Ο Γιούρι Ζντοβτς στάθηκε στα προβλήματα της ΑΕΚ, παρά τη νίκη απέναντι στο Λαύριο και τόνiσε, πως η ομάδα αναζητά ένα πλέι μέικερ όσο το δυνατό γρηγορότερα.

 

Ο προπονητής της "Ένωσης" δήλωσε:

«Δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω. Κερδίσαμε κι ας είχαμε τα ίδια προβλήματα σε κάθε παιχνίδι. Δεν ήμασταν καλοί σε μια συγκεκριμένη παράμετρο. Σε σχέση με το Λαύριο ήμασταν καλύτεροι γενικότερα, είχαμε πρόβλημα στο ζον προς. Οι παίκτες μου δεν ήθελαν να πάρουν την ευθύνη, κρύβονταν. Αυτό είναι θέμα ταλέντου. Όταν τρως 27 πόνους από λέι απ είναι δύσκολο να κερδίσεις, αλλά ήμασταν καλοί σε αυτή την παράμετρο. Δεχθήκαμε πολλά εύκολα καλάθια. Πρέπει να πιστέψουμε πως μπορούμε να βελτιωθούμε και σε αυτή την παράμετρο. Άλλο η προπόνηση και άλλο ο αγώνας».

Για τις αλλαγές στην ομάδα:

«Περίμενα την ερώτηση. Ο Μπράουν θα είναι η μισή αλλαγή του Κούπερ. Μπορεί να δημιουργήσει να σκοράρει. Ψάχνουμε και για άλλον παίκτη δίχως αμφιβολία. Προφανώς θέλουμε τον παίκτη όσο πιο γρήγορα γίνεται επειδή έχουμε πραγματικά μεγάλο πρόβλημα. Δεν το περίμενα ότι θα ήμασταν τόσο κακοί στον τομέα της ευθύνης, αλλά όπως είπα ότι πρέπει να δουλέψουμε να πιστέψουμε ότι θα γίνουμε καλοί σε αυτή την παράμετρο».

Για την φυγή του Κούπερ:

«Ξέρουμε ότι ο Κούπερ είχε ένα συμβόλαιο μακράς διάρκειας και οι απολαβές του θα ήταν μεγαλύτερες σε σχέση με το μπάτζετ μας. Δεν ταίριαζε στην φιλοσοφία μου. Είχαμε κάποια προβλήματα, όμως εσχάτως βρήκαμε καλή επικοινωνία και μας βοήθησε πολύ. Ψάχνω άλλου είδους παίκτη και η αλήθεια είναι ότι έγιναν αρκετά πράγματα φέτος. Δεν θέλουμε να έχουμε μεγάλα συμβόλαια του χρόνου και γι αυτό πάμε σε αυτή τη λογική».

Για την αξιολόγηση του ρόστερ:

«Δύσκολη ερώτηση. Όλοι οι παίκτες έδειξαν κάτι, αλλά μετά από λίγο το κατέστρεψαν αυτό το κάτι. Με έχουν μπερδέψει. Ίσως κάποιοι να έχουν δώσει λάθος εικόνα. Πρέπει να καταλάβουν πού βρίσκονται. Πρώτα θα ήθελα να τους μάθω ολοκληρωτικά. Θέλουμε έναν παίκτη και αυτό που θέλουμε σίγουρα είναι να πεθαίνει για την ΑΕΚ και να κινητοποιηθούν οι υπόλοιποι και να δείξουν ότι θέλουν να παίζουν στην ΑΕΚ. Έχω έρθει σε αυτή την ομάδα γιατί θέλω να χτίσουμε χαρακτήρα. Ακούμε τοντελευταίο καιρό άσχημα πράγματα, αλλά θέλουμε να αντιδράσουμε. Ίσως χάσουμε παιχνίδι, αλλά να ξέρουμε τον λόγο. Πρέπει να χτίσουμε χαρακτήρα. Θέλουμε παίκτες να… τρώνε το παρκέ».

Για τον Χάμοντς:

«Είναι ένας από τους παίκτες της λίστας. Δεν εξαρτάται από εμάς. Προφανώς και τον κοιτάζουμε. Είναι παίκτης που ταιριάζει στην φιλοσοφία μου. Θέλουμε έναν παίκτη να βελτιώσει την άμυνά μας πάνω στην μπάλα. Ο Χάμοντς έχει εμπειρία από Ευρωλίγκα. Δεν έχουμε καθαρό πόιντ γκαρντ. Προσπαθούν να μοιράσουν ασίστ, αλλά δεν είναι αυτό. Θα δει και θα διαβάσει τι ακριβώς συμβαίνει για να μας βοηθήσει».

Για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και την θέση του:

«Στα τελευταία παιχνίδια έχουμε πλεονέκτημα στις θέσεις των ψηλών. Έχουμε τον Μαυροειδή, έχουμε τον Σαρικόπουλο. Ο Μαυροκεφαλίδης είναι σημαντικός. Το πώς τον χρησιμοποιώ έχει να κάνει με το παιχνίδι. Τις τελευταίες μέρες είχε προβλήματα με τον αγκώνα του, αλλά είναι εκπληκτικός παίκτης και κάνει καλή χρονιά».

 

Ο Δημήτρης Μαυροειδής, απο την πλευρά του δήλωσε:

«Ξέραμε ότι παίζαμε με αρκετά επικίνδυνη ομάδα με πολλούς παίκτες να σουτάρουν τρίποντα. Στην επίθεση τρέξαμε καλά, δεν είχαμε πρόβλημα. Το πρόβλημα ήταν στην άμυνα. Δώσαμε εύκολα καλάθια και αφήσαμε το Λαύριο μέσα στο ματς. Είναι ένα μάθημα για εμάς. Πρέπει να κοιτάμε τι λάθη κάνουμε. Είμαστε καινούργια ομάδα και ελπίζω να κρατήσουμε το ρόστερ και να δουλέψουμε πάνω σε αυτό».