Έδωσαν 2,5 εκ. ευρώ οι Σέρβοι για να πάρουν το Προολυμπιακό

serbia
Η Σερβία αποτελεί μία εκ των τριών χωρών που θα διοργανώσουν προολυμπιακό τουρνουά το φετινό καλοκαίρι.

 

Ο πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δήλωσε: «Νομίζω ότι θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις και θα αποδειχτούμε εξαιρετικοί οικοδεσπότες. Η ανάθεση του Προολυμπιακού τουρνουά στη Σερβία αποτελεί μεγάλη αναγνώριση για το σέρβικο μπάσκετ και εκείνους που μοχθούν για την προώθηση του αθλήματος. Έπειτα από την κατάληψη της 4ης θέσης στο Ευρωμπάσκετ, μιλήσαμε με τον Πρωθυπουργό και του εξηγήσαμε το κόστος ενδεχόμενης ανάληψης του Προολυμπιακού τουρνουά. Μάς εξήγησε ότι μπορεί να εξασφαλίσει 2 εκατομμύρια ευρώ! Η κυβέρνηση έκανε, πραγματικά, μεγάλη δουλειά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Βούτσιτς και τον Υπουργό Αθλητισμού και Νεολαίας της Σερβίας, Βάνια Ουντόβιτσιτς».

Επιπρόσθετα ο Τζίλας αποκάλυψε το ποσό που πρόσφερε η Σερβία στην FIBA για την διοργάνωση του προολυμπιακού τουρνουά.

«Η Σερβία προσέφερε 2.5 εκατομμύρια ευρώ στη FIBA. Το συνολικό κόστος θα ανέλθει στα 3.2 εκατομμύρια. Τα υπόλοιπα 700.000 ευρώ θα προκύψουν από χορηγίες και εισιτήρια. To πιο φθηνό εισιτήριο θα κοστίζει 400 δινάρια (σ.σ. 3.2 ευρώ). Δεν είναι μυστικό ότι κάποιες άλλες χώρες πρόσφεραν περισσότερα χρήματα από εμάς. Είναι ένα μεγάλο ποσό για τα δεδομένα της Σερβίας ωστόσο θα καλυφθεί ως το τέλος».

Οσο για την παρουσία της Σερβίας στο Προολυμπιακό, είπε: «Δεν νομίζω ότι έχουμε προκριθεί ήδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Σύμφωνοι, οι παίκτες μας θα έχουν πίεση όμως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Σερβίας είναι ότι οι φίλαθλοί μας θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα παιδιά μας».