«Ο κόσμος μας έδωσε ώθηση»

suli aek apok

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ! Και πώς να μην έπλεε από τη στιγμή που η ομάδα του είχε πραγματοποιήσει επική ανατροπή από το -24.

«Ευχαριστώ τον κόσμο που μας υποστήριξαν. Μας έδωσαν ώθηση μετά το κακό ξεκίνημα. Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί παρά το κακό ξεκίνημα πίστεψαν στη νίκη. Η ΑΕΚ ξεκίνησε με πολύ μεγάλα καλάθια. Ο Σάκοτα έκανε ακόμα μεγαλύτερο το πρόβλημα. Εμείς κάναμε πάρα πολλά λάθη στην επίθεση, βιαστικά λάθη. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου φάνηκε ότι μπορούσαμε να το γυρίσουμε. Να το δούμε φάση με φάση. Και αυτό έγινε. Κάποιες φάσεις δεν τις προλάβαμε, αλλά απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα το να κάνεις τόσο λίγα λάθη είναι πολύ σημαντικό για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια» δήλωσε αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και συνέχισε: 

«Η ήττα φέρνει στενοχώρια, γκρίνια. Εμείς κοιτάμε παιχνίδι-παιχνίδι. Να δούμε σε ποια σημεία κάναμε λάθη και να τα διορθώσουμε. Να δούμε τι κάναμε σωστά και να το κρατήσουμε. Τα μηνύματα στην προπόνηση περνιούνται καλύτερα όταν υπάρχει καλύτερη ψυχολογία».

Για τη στιγμή που βρέθηκαν στο -24: «Κανένας προπονητής δε σκέφτεται ότι θα τελειώσει το παιχνίδι όπως είναι. Η ήττα είναι πάντα ήττα είτε με 10 είτε με 30 πόντους διαφορά. Υπάρχουν κακές μέρες. Εσύ πρέπει να κάνεις τους παίκτες να μπουν να πολεμήσουν. Το τελευταίο 5λεπτο του 2ου δεκαλέπτου έδειξε ότι η ομάδα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει και να κάνει την ΑΕΚ να υποπέσει σε λάθη. Όπως και έγινε».

Για την κούραση: «Υπάρχει, εννοείται. Με βάση τον αντίπαλο βλέπεις πως θα ξεκουραστείς ή όχι. Υπάρχουν ομάδες με διαφορετικά αγωνιστικά μεγέθη στον πάγκο».