«Η ευθύνη είναι πάντα του προπονητή»

zdovc christmas

Ο Γιούρι Ζντοβτς δεν μπορούσε να πιστέψει πώς έχασε η ομάδα του αυτό το ματς, αν και υπογράμμισε ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση τη δεδομένη περίοδο από την ΑΕΚ. 

«Συγχαρητήρια στον Σούλη Μαρκόπουλο και στους παίκτες του ΠΑΟΚ προσπάθησαν πολύ σκληρά. Εμείς είχαμε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Στα πρώτα 15 λεπτά ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, παίξαμε άμυνα και πετύχαμε ίσως και κάποια τυχερά σουτ και το σκορ ίσως να μην αντικατόπτριζε την εικόνα του αγώνα σε εκείνο το σημείο. Έχω την αίσθηση ότι η ομάδα μου από εκείνο το σημείο και έπειτα φοβήθηκε να κερδίσει το παιχνίδι. Ξαναείδα χλωμά πρόσωπα, έλλειψη ενέργειας, όχι τη συγκέντρωση που χρειαζόμαστε, κάτι που είναι μόνιμο πρόβλημα. Χάσαμε το παιχνίδι εξαιτίας της άμυνας μας» δήλωσε αρχικά ο προπονητής της ΑΕΚ και συνέχισε:

«Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ υπέφερε για να σκοράρει, στο δεύτερο ημίχρονο έμπαιναν πολύ εύκολα τα καλάθια και για αυτό χάσαμε. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να παίξουμε περισσότερα από 15 καλά λεπτά. Ήρθαμε για να κερδίσουμε. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ είναι μπροστά από την ΑΕΚ σαν ομάδα. Έχει έναν προπονητή πολύ καιρό, έμπειρους παίκτες. Δεν υπάρχει δικαιολογία όμως, θέλαμε τη νίκη. Η ευθύνη είναι πάντα του προπονητή».

Όσο για το τι σκοπεύει να κάνει για να βελτιώσει την ομάδα του; «Είμαι υποχρεωμένος να πιστέψω ότι μπορούμε να βρούμε λύση μέσα από ομαδική δουλειά. Φοβάμαι όμως ότι αυτό έχει σχέση με το χαρακτήρα του κάθε παίκτη».

Ερωτηθείς αν θα γίνει άλλη προσθήκη απάντησε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Η ΑΕΚ έχει κάνει πάρα πολλές αλλαγές. Όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει μια σύνθεση στην ομάδα. Σίγουρα θα προσπαθήσω για κάποιες αλλαγές στον τρόπο που παίζουμε».

Συγκρίνοντας την ομάδα του με ΠΑΟΚ και Άρη είπε: «Είναι πολύ δύσκολη ερώτηση και ίσως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή γιατί είμαι πολύ νέος στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ και ο Άρης είναι μπροστά από την ΑΕΚ σε επίπεδο ετοιμότητας. Ο ΠΑΟΚ χτίζει εδώ και χρόνια μια ομάδα και κάνει βήματα μπροστά, ο Άρης εδώ και δύο χρόνια. Χωρίς να γίνω αλαζόνας, η νοοτροπία δε μπορεί να είναι να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Αυτό που πρέπει να περάσω στην ομάδα, είναι ότι πρέπει να κερδίσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Να κερδίσει η ομάδα το κάτι παραπάνω. Αν σκέφτεσαι την τρίτη θέση, μπορεί να μην κερδίσεις την τρίτη θέση».

Ο Δημήτρης Μαυροειδής είπε με τη σειρά του: «Είχε δύο ημίχρονα το παιχνίδι. Στο πρώτο ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι παντού, είχαμε θέληση. Νομίζω ότι κάναμε ένα τέλειο πρώτο ημίχρονο στο δεύτερο κάναμε ότι δεν έπρεπε. Ο ΠΑΟΚ μας πίεσε στην άμυνα, του δώσαμε ελέυθερα σουτ. Ξαναστηνόμαστε σαν ομάδα με νέο προπονηυτή και παίκτες. Χάσαμε μια ευκαιρία σήμερα. Είναι διαφορετική ομάδα ο ΠΑΟΚ. Η προσθήκη του Σόφο είναι σημείο αναφοράς. Πρέπει ο αντίπαλος να δίνει βοήθειες και ελευθερώνονται παίκτες στην περιφέρεια. Είναι διαφορετική ομάδα και έχει βελτιωθεί σε σχέση με την ΑΕΚ».