«Δεν ήρθε η καταστροφή με μια ήττα»

sfairopoulidis

Μπορεί να ήταν μια ήττα εκτός προγράμματος για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ούτε χάνει την αισιοδοξία του, αλλά ούτε και φέρνει την... καταστροφή. 

«Είδαμε αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά: πόσο δύσκολος είναι ο όμιλός μας. Ξέραμε ότι η Μπάμπεργκ παίζει καλό μπάσκετ. Το παιχνίδι μάς ξέφυγε και στην αρχή του, αλλά περισσότερο μετά το 24-25 όταν μετά από νεκρό διάστημα η αντίπαλος πήρε μεγάλη διαφορά, κάτι που αποδείχθηκε σημαντικό για την τελική έκβαση του αγώνα. Δεν ξεκινήσαμε καλά ούτε στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει πάνω από τους 20 πόντους. Κάναμε υπερπροσπάθεια, δεν ήταν όμως αυτό αρκετό, αφού δεν είχαμε το χρόνο για κάτι καλύτερο» δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού και συνέχισε: 

«Δεν είχαμε ενέργεια που έπρεπε ούτε τη μαχητικότητα που έπρεπε. Δώσαμε το δικαίωμα στην Μπάμπεργκ να κάνει καλό ματς και να έχει υψηλά ποσοστά από την περιφέρεια. Αυτοί έκλεισαν τη ρακέτα, αλλά εμείς δεν βάλαμε τα ελεύθερα σουτ, χάσαμε και λέι απ. Αυτός ο εκνευρισμός μάς επηρέασε και μείναμε πίσω. Κάναμε μεγάλη αντεπίθεση, κρατάμε μόνο αυτό».

Και κατέληξε: «Η ήττα δεν μας άρεσε, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Πρέπει να καταλάβουμε πως όταν νικάμε εκτός δεν γινόμαστε υπερομάδα, αλλά ούτε έρχεται η καταστροφή αν χάνουμε εντός. Οφείλουμε να δουλεύουμε για να παίξουμε ξανά όπως ξέρουμε και να ρεφάρουμε αυτήν την ήττα. Ο κόσμος έσπρωξε την ομάδα, τη χειροκροτούσε στην κακή στιγμή και τη επευφημούσε στην καλή. Ευχαριστούμε και για το χειροκρότημα στο τέλος που έδωσε κουράγιο στους παίκτες».