Με στόχο το... απόλυτο στο ΤΟΡ-16

sfairaklis

Όταν μια ομάδα κερδίζει με... 33 πόντους διαφορά την Ζαλγκίρις και φτάνει το ματς με τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη στο... σουτ, σίγουρα είναι άξια σεβασμού και προσοχής.

Και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος είναι καλά διαβασμένος ενόψει του αγώνα της Παρασκευής (15/1) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την 3η αγωνιστική του ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας:

«Παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είναι σημαντικό γιατί ο αντίπαλός μας είναι μία πολύ καλή ομάδα. Μπορεί να μην έχει την εμπειρία άλλων ομάδων στην Ευρωλίγκα, αλλά ο τρόπος που αγωνίζεται είναι υψηλού επιπέδου. Είναι μια ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Έχει ρόλους, στόχους και ομοιογένεια μέσα στο γήπεδο. Έχει περάσει στο Τοp 16 κι έχει φέρει σε δύσκολη θέση μεγάλες ομάδες, όπως η Ρεάλ, η ΤΣΣΚΑ και η Μάλαγα» δήλωσε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε:

«Προετοιμαζόμαστε τρεις μέρες για αυτό το παιχνίδι. Το παιχνίδι θέλει πολύ μεγάλη συγκέντρωση και υπομονή. Πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι μαζί με σωστό τρόπο για να βγάλουμε την Μπάμπεργκ από το παιχνίδι της. έχει τον σεβασμό μας η Μπάμπεργκ».

Όσο για τον κόσμο; «Περιμένουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο. Κάθε παιχνίδι στο Τοp 16 είναι πολύ δύσκολο και θέλουμε ο κόσμος να είναι ο έκτος παίκτης μας». Τέλος σε ερώτηση για την επιστροφή του Ματ Λοτζέσκι απάντησε: «Δεν ξέρουμε ακόμη».

Μάντζαρης: «Είμαστε υποψιασμένοι»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης υπογράμμισε: «Η Μπάμπεργκ χρειάζεται προσοχή. Είναι σκληρή ομάδα και το έχει αποδείξει από την πορεία της στην πρώτη και τη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας. Με τη Ρεάλ Μαδρίτης έχασε στο τελευταίο λεπτό και νίκησε σχετικά εύκολα τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Είμαστε υποψιασμένοι και πρέπει να είμαστε σοβαροί για σαράντα λεπτά, για να πάρουμε αυτή τη σημαντική νίκη για τη συνέχεια».

Για το ποιο θα είναι το «κλειδί» της νίκης: «Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Να παίξουμε καλή άμυνα για να μπορέσουμε να τρέξουμε, να σημειώσουμε εύκολα καλάθια και να βρούμε αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Αυτό πιστεύω είναι το “κλειδί”.

Δε μετρούν τόσο πολύ οι μονάδες όσο το σύνολο. Είναι πολύ καλά δουλεμένη ομάδα. Έχει πολύ καλούς αυτοματισμούς και δουλεύει πολύ καλά ως ομάδα. Αυτό έχει σημασία. Έχει πολύ καλούς παίκτες, αλλά κάθε ημέρα μπορεί να διακριθεί κάποιος διαφορετικός. Διαθέτει πολύ καλό σύνολο».

Για τον συμπαίκτη του στην Εθνική, Νίκο Ζήση: «Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την Μπάμπεργκ. Είναι πολύ καλός κι έμπειρος παίκτης. Θα είμαστε αντίπαλοι για σαράντα λεπτά, αλλά έως εκεί. Τίποτα παραπάνω».

Τζόνσον-Όντομ: «Πρέπει να παίξουμε με ενέργεια» 

Ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ στάθηκε στο ματς, αλλά και στην δική του προσαρμογή στην ομάδα: «Η Μπάμπεργκ ανεξάρτητα από το ρεκόρ που έχει, είναι μία καλή ομάδα. Πρέπει να είμαστε σκληροί, να συγκεντρωθούμε στις λεπτομέρειες και να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας. Πρέπει να παίξουμε με ενέργεια. Σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να έχεις πολλή ενέργεια και να είσαι συγκεντρωμένος στις λεπτομέρειες».

Για την προσαρμογή του στους πρωταθλητές Ελλάδος: «Είναι καλά. Μου αρέσει η πόλη, οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου. Νιώθω καλά και πάντα προετοιμάζομαι για το επόμενο παιχνίδι».

Για την άμυνα του Ολυμπιακού: «Νομίζω πως ακούω πιο συχνά για την άμυνα παρά για την επίθεση. Κάθε καλή ομάδα ξεκινάει από την άμυνα. Στην Euroleague πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στην άμυνα».