«Το καλύτερο παιχνίδι μας για τη νίκη»

23 PROPONISI PANATHINAIKOU

Οποιαδήποτε απώλεια στο ΟΑΚΑ ίσως και να αποδειχθεί καταστροφική για τον Παναθηναϊκό όσον αφορά τους στόχους που έχει βάλει στο ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας. 

Πλέον ελάχιστα (έως καθόλου) λάθη συγχωρούνται και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν καλά ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και οι παίκτες της ομάδας. Γι' αυτόν τον λόγο, και παρά την μέτρια εμφάνιση με την Κηφισιά, άπαντες θέλουν νίκη και καλή εμφάνιση στην αναμέτρηση τον Ερυθρό Αστέρα (13/1, 21:15) στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

«Ο Ερυθρός Αστέρας βρίσκεται σε πολύ καλή στιγμή. Έχει πάρει τα ηνία από την Παρτιζάν στη Σερβία κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει πολύ καλή ομάδα. Έχει παίκτες με πλούσιο ταλέντο, αθλητικούς, έχει έναν προπονητή που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, η διοίκηση είναι σταθερή και τα οικονομικά της πολύ καλά. Έχει κάνει πρόσφατα κάποιες πολύ σημαντικές μεταγραφές που έχουν δώσει επιπλέον ποιότητα στην ομάδα κι εμείς θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερό μας παιχνίδι για να κερδίσουμε» δήλωσε αρχικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και συνέχισε:

«Αυτό που θέλουμε είναι σε κάθε ματς να είμαστε καλύτεροι. Βελτιωμένοι. Κάνουμε καλή δουλειά στις προπονήσεις, δουλεύουμε πάρα πολύ κι έχουμε ανάγκη όλους τους παίκτες μας. Από το ξεκίνημα της σεζόν έχουμε αγωνιστικές απώλειες και σίγουρα δεν περιμέναμε τον τραυματισμό του Παππά. Ελπίζω ότι και με την επιστροφή του Μποχωρίδη θα έχουμε ακόμα μία λύση και πως όλοι οι παίκτες θα αντεπεξέλθουν».

Όσο για την αδελφοποίηση των οπαδών του Ολυμπιακού με του Ερυθρού Αστέρα; «Σέβομαι πάρα πολύ τον κόσμο όλων των ομάδων. Όλους τους φιλάθλους, που έρχονται στα γήπεδα για να παρακολουθήσουν μπάσκετ. Γνωρίζω για την αδελφοποίηση των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα με του Ολυμπιακού. Είναι καλό για το μπάσκετ, αλλά δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Δεν κάνει καμία διαφορά στη δουλειά μας. Στη Σερβία ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ. Όχι μόνο την ομάδα του ο καθένας, αλλά και το άθλημα. Αυτό είναι κάτι που το σεβόμαστε όλοι όσοι υπηρετούμε το μάσκετ. Είναι κάτι που μας δίνει φτερά για να συνεχίσουμε».

Ραντούλιτσα: «Θα είμαστε πανέτοιμοι»

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είπε με τη σειρά του: «Γνωρίζω τους περισσότερους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα από την Εθνική. Είναι πολύ καλή ομάδα, με παίκτες με ταλέντο και μαχητές. Θα πολεμήσουν μέχρι τέλους. Το έχουν αποδείξει και στα προηγούμενα ματς. Θέλουν να πάρουν την πρώτη νίκη τους στο Top 16, αλλά δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα που μπορεί να μας βάλουν. Ο Ερυθρός Αστέρας έχει κάνει πολύ καλή πορεία και στο εγχώριο πρωτάθλημα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά ο Παναθηναϊκός θέλει πάντα τη νίκη».

Γκιστ: «Να επιβάλουμε από την αρχή τον ρυθμό μας»

όσο για τον Τζέιμς Γκιστ; «Ο Ερυθρός Αστέρας Αστέρα αποτελείται από πάρα πολύ καλούς παίκτες, βγάζουν μεγάλη δύναμη και ενέργεια στο παιχνίδι τους και σίγουρα μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα σε όλους τους αντιπάλους τους. Για να μην έχουμε κι εμείς τα… ίδια θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί από το ξεκίνημα του αγώνα. Να μπούμε δυνατά και να επιβάλλουμε το ρυθμό μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη. Δεν είναι ομάδα που βασίζεται σε έναν και δύο παίκτες. Είναι ομάδα που έχει πάρα πολλές λύσεις στο παιχνίδι της και θα πρέπει να τους προσέξουμε όλους για να μην έχουμε προβλήματα».