«Οι διαιτητές προσαρμόζονται στον Ολυμπιακό»

perasovic

Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς γνωρίζει καλά τι εστί Ολυμπιακός και γι' αυτόν τον λόγο προσπαθεί να κρατήσει τους παίκτες του όσο το δυνατόν περισσότερο συγκεντρωμένους ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (7/1, 21:30) στη Βιτόρια.

«Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό κάθε φορά στο τέλος είσαι εξαντλημένος, σωματικά και ψυχολογικά, είτε κερδίσεις, είτε χάσεις, γιατί ως αντίπαλος απαιτεί πολλή ενέργεια για να τον αντιμετωπίσεις και είναι πολύ σκληρός σαν ομάδα. Με τον τρόπο που αμύνονται περισσότερο προσαρμόζονται οι διαιτητές στο παιχνίδι τους παρά εκείνοι στα κριτήρια των διαιτητών»,δήλωσε ο προπονητής της Λαμποράλ, Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Και συνέχισε: «Έχουν έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από τις περισσότερες ομάδες και παίζουν έτσι για χρόνια, ενώ έχουν πολλές παρουσίες σε Final Four κατακτώντας και το τρόπαιο. Έχουν αλλάξει αρκετοί παίκτες στην ομάδα τους, αλλά πάντα βρίσκουν τις λύσεις και προσθέτουν νέα πρόσωπα με τα χαρακτηριστικά που τους ταιριάζουν και δεν αλλοιώνεται η φυσιογνωμία τους. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάνει πολλές αλλαγές στη διάρκεια των αγώνων και διαθέτει βάθος στην ομάδα του».

Και κατέληξε: «Για μας αποτελεί πλεονέκτημα ότι παίζουμε στην ‘καυτή’ έδρα μας, αλλά πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο, γιατί πρόκειται για ομάδα του υψηλότερου επιπέδου κι έχει συνηθίσει να παίζει σε τέτοια παιχνίδια. Αρχίσαμε με μια σημαντική νίκη στο Κάουνας, αλλά είμαστε ακόμη στην εκκίνηση ενός πολύ δύσκολου ομίλου και γνωρίζουμε καλά την ποιότητα των αντιπάλων μας. Δεν κοιτάζουμε τίποτα περισσότερο από τη δική μας ομάδα και το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας, δεν μας απασχολούν τα άλλα αποτελέσματα. Αν κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι, θα κάνουμε λάθος».

Από τη πλευρά του, ο Φαμπιάν Κοζέρ υπογράμμισε: «Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ σκληρή ομάδα, πολύ σοβαρή και δεν σου δίνει τίποτα εύκολα. Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Μπορούμε να περιμένουμε ένα παιχνίδι δύναμης και θα είναι πολύ δύσκολο. Η Φερνάνδο Μπουέσα Αρίνα είναι μία σκληρή έδρα για τους αντιπάλους μας, με τον κόσμο μας να μας στηρίζει, αλλά η Ευρωλίγκα απαιτεί να παίξουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο για να φτάσουμε στη νίκη».